Round-up paste termice 2017 – Arctic, Cooler Master, EKWB, Gelid, IC7, Kingpin Cooling si Thermal Grizzly

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 18 August, 2017.

OVERCLOCKING


 
De ce avem overclocking ca bonus in acest articol?, E foarte simplu, TIM-ul este “strans legat” de racire, iar racirea este direct raspunzatoare pentru reusita overclokingului.

Am afirmat ca ii inteleg pe cei care in cursa pentru “ultimul grad stors” folosesc cea mai performanta solutie, indiferent de urmari sau alte complicatii. Asta nu inseamna ca sunt si de acord cu ei. Pentru a-mi intari aceasta afirmatie cu mai mult decat faptul ca exista probleme cu metalele lichide, poate insuficienta pentru entuziasti, am hotarat sa ma intorc de unde am plecat si sa fac din nou overclocking pe aer (cea mai slaba racire).

Am vrut sa arat ca nu am nevoie de metale lichide nici macar la acest nivel, unde eficienta lor este maxima. Hai sa vedem “ce iese”, pe un ambient foarte mare (intre 25 si 29 de grade), folosind o pasta termica veche de 7 ani si un cooler lansat in 2007.

Daca pentru mine vor functiona aceste vechituri (ma refer in special la pasta termica), avand in vedere ca tinta este recordul mondial, cred ca vor functiona si pentru un utilizator obisnuit.

Am ales 3 placi video: un HD 4550, gasit intr-un sistem foarte vechi, si ca sa raman in aceeasi categorie, un HD 4770 si un HD 4830, din colectia personala. Coolerele folosite sunt doua TRUE, iar TIM-ul este Arctic Cooling MX-4, intre IHS si baza, respectiv pe GPU-uri. Benchmark-ul folosit este 3DMark 2001, benchmark-ul rege.
 
REZULTATE:

HD 4550 – WR
 


 
HD 4770 – WR
 

 
HD 4830 – WR
 

Comentarii

9 comentarii la: Round-up paste termice 2017 – Arctic, Cooler Master, EKWB, Gelid, IC7, Kingpin Cooling si Thermal Grizzly

  1. kobro a scris pe:

    Bravo, nene!
    Imi place ca pe ultima pagina ai pus cumva punctul pe i 🙂

  2. idbaghera a scris pe:

    Ramiro loveste din nou 🙂

  3. nicugoalkeper a scris pe:

    Frumos si la subiec.

  4. Doru a scris pe:

    Ma bucur ca mai vad si astfel de teste. Imi trezeste nostalgii 🙂
    Ca tot veni vorba de metale lichide si influenta lor asupra materialelor de orice fel, nu numai aluminiu; ce parere ai despre utilizarea lor in operatiune de delid ?

  5. poparamiro a scris pe:

    Nu recomand folosirea sub ihs, nu merita efortul si riscul pentru cateva grade.

  6. Zoli a scris pe:

    La operatiunea delid fiecare decide ca daca gresesti atunci adio processor
    eu conductonaut am folosit si am castigat 20-24 grade asa ca pot spune ca a meritat. Procesorul in loc de 85-87-90 sta la maxim 67-69 depinde de core1-2-3-4
    Gelid Extreme nu am gasit cand am avut nevoie.

  7. Bogzilla a scris pe:

    Dar pe un i7 7700HQ, Acer Aspire VX 15, ar fi mai indicat sa folosim Conductonaut sau mai bine ramanem pe ceva clasic, MX-4 si GC Extreme?

  8. Monstru a scris pe:

    Obligatoriu clasic in cazul asta

  9. Dor a scris pe:

    Bine-ai revenit! Foarte util și bine făcut articolul!

Lasa-ne un comentariu: