AMD asteapta oferte de achizitie

Scris de: , in categoria: Stiri, in 14 October, 2010.

Zvonurile conform carora AMD ar fi de vanzare au fost infirmate de catre Dirk Meyer intr-o conferinta de presa de saptamana trecuta. Intrebat in cadrul acesteia referitor la planurile Oracle de cumparare al companiei, CEO-ul AMD a raspuns: “AMD nu este de vanzare, insa suntem receptivi la orice oferta ce poate fi interesanta pentru actionarii nostrii”.

E probabil ca cei de la Oracle sa fie interesati de parti ale actualei companii, in special cele dedicate dezvoltarii de solutii de servere, posibil in completarea tehnologiilor oferite de recenta achizie a Sun. Evident asta ar insemna disparitia de pe piata a AMD asa cum il stim noi astazi in cazul in care Oracle ar resusi sa realizeze acest pas.

O sa vedem in saptamanile ce urmeaza, sper, stiri mai concludente si care sa clarifice intentiile AMD din viitorul apropiat.

Comentarii

5 comentarii la: AMD asteapta oferte de achizitie

  1. Putin probabil sa ramana Intel singurul mare producator de procesoare pentru desktop de pe piata, chiar daca si asa se bucura de o majoritate covarsitoare. Parerea mea.

  2. dd a scris pe:

    Snobismul e cel mai mare dusman al concurentei binefacatoare.
    Sper ca n-ajunga Intelul – asociat pt mine cu puturoasele Pentiumuri 3 si 4, pe cat de scumpe si puturoase pe atat de cautate de amatorii de “pentumuri – cele mai tari”, sa ramana deci singurul producator serios de procesoare pc!

  3. Monstru a scris pe:

    Sincer nu cred ca se va intampla acest lucru vreodata. Trebuie sa ne gandim ca o companie de talia AMD are proiecte in derulare, investitii facute in cercetare pentru urmatoarele generatii de procesoare, s.a.m.d. Pur si simplu nu este rentabil sa schimbi profilul companiei in conditiile in care ai investit serios in anumite departamente. Da, detinatorul pachetului majoritar de actiune se poate schimba fara probleme, despre asta este vorba de fapt. Dar natura activitatilor AMD nu cred ca se va schimba radical, poate doar s-ar diversifica in cazul in care ar aparea capital pentru a investi in noi ramuri ale tehnologiei (de exemplu procesoare pentru tablet PC-uri si smartphone-uri).

  4. mihai a scris pe:

    sau chiar cloud computing…cred ca asta este ideea 🙂

  5. @dd: p3 nu a fost putoros deloc, a fost super procesor. cu p4 de acord

Lasa-ne un comentariu: