ASRock Z97M OC Formula & Z97 OC Formula & ADATA XPG V3 8GB 2933MHz CL12

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 24 September, 2014.

ASRock Z97M OC Formula & Z97 OC Formula

 

Cand vine vorba de o placa de baza a carei principala menire este overclocking-ul, nici nu mai stii ce sa alegi in ziua de azi. Maximus, OC Formula, XPower, Classified sau SOC Force? Vestea buna pentru noi este ca diferentele dintre modelele de overclocking s-au micsorat simtitor, practic diferenta dintre un rezultata bun si unul slab tine de cat de bun este procesorul precum si de cat timp este dispus utilizatorul sa piarda pentru a se familiariza cu placa de baza.

Desi nu mai este dezastrul din trecut, seria XPower de la MSI inca sufera de problema combustiei spontane a VRM-ului, in timp ce seria Classified de la EVGA nu se bucura de o disponibilitate si popularitate prea grozava in Europa. Asta inseamna ca ne intereseaza trei game de placi, cel putin in ceea ce priveste cel mai recent chipset de la Intel, Z97: ASUS Maximus, ASRock OC Formula si Gigabyte SOC Force.

In ceea ce priveste ASUS, Maximus VII Extreme nu a vazut inca lumina zilei, Maximus VII Formula este mai mult dedicata segmentului de gaming iar despre Maximus VII Impact vom dedica un articol special ce trateaza atat placa cat si overclocking-ul memoriilor. Gigabyte ne-a facut o surpriza de proportii cu Z97X-SOC Force care s-a comportat impecabil in studiul nostru de overclocking pe care va recomand sa il cititi daca nu ati avut inca timp.

Singurul jucator important pe piata de overclocking de care nu am zis nimic pana acum este ASRock, dar ne vom revansa azi prezentandu-va ambele modele ce alcatuiesc gama OC Formula bazata pe PCH-ul Intel Z97: Z97M OC Formula si Z97 OC Formula. Diferentele intre ele tin atat de format (mATX vs ATX) cat si de componentele folosite pentru VRM sau pret.

 

_MG_9897

 

Comentarii

4 comentarii la: ASRock Z97M OC Formula & Z97 OC Formula & ADATA XPG V3 8GB 2933MHz CL12

  1. Felicitari pentru articol, l-am savurat 🙂

    Va rog sa ma lamuriti ori sa corectati: ” 10 porturi USB (dintre care 6 versiunea 3.0 si 2 USB 2.0)”

  2. matose Post author a scris pe:

    Am corectat, multumim!

  3. neagu paul a scris pe:

    6300MHz

  4. neagu florentina a scris pe:

    6300MHz

Lasa-ne un comentariu: