ATI Catalyst 9.3 disponibil si testat, plus alte noutati

Scris de: , in categoria: Stiri, in 19 March, 2009.

ATI isi respecta tabietul lunar, si va pune la dispozitia o noua versiune de driver, 9.3, pe care o puteti descarca de pe site-ul game.amd.com.

Noua versiune este cu adevarat speciala macar dintr-un punct de vedere – ofera deja suport pentru inca nelansatul Windows 7, cu mentiunea ca acest driver (doar cel destinat windows 7) este intr-un stadiu (post-)beta, deci nefinalizat inca pe deplin. Toate variantele viitoare incepand cu 9.3 vor oferi suport comun atat pentru windows vista, cat si pentru windows 7, intr-un singur pachet unificat.

De asemenea, incepand cu versiunea 9.3, driver-ul pentru HDMI audio este inclus in cel video, si va fi instalat pe sistem numai daca placa grafica in cauza are incorporata o conexiune externa de tip HDMI.

Sunt anuntate imbunatatiri de performanta in jocul Lost Planet: Colonies (confirmate de catre testele celor de la xbitlabs.com si computerbase.de) si in programul-proiect Folding@Home (daca nu stiti despre ce e vorba, puteti viziona un material video pe youtube).

.

In alta ordine de idei, tot din tabara ATI am pentru voi doua vesti scurte si interesante:

  • In cadrul Game Developers Conference 2009 (ce va incepe pe 23 martie), ATI va fi primul producator care va face o demonstratie publica in legatura cu beneficiile aduse de DirectX 11;
  • O versiune foarte speciala de „ATI HD 4870” va fi testata in curand de lab501; este disponibila in Romania la pretul de 700 RON (nu e o gluma, in mod normal cel mai ieftin HD 4870 costa 790 RON), si are sanse foarte mari sa fie considerata best-buy in segmentul ei de pret; poate ghiciti pana cand acel test va fi publicat despre ce placa este vorba…

Comentarii

10 comentarii la: ATI Catalyst 9.3 disponibil si testat, plus alte noutati

  1. Ionut a scris pe:

    Daca ghicim dai si un premiu 😀 ??

  2. CristiN Post author a scris pe:

    Daca ghiciti veti avea parte de respectul nostru. 🙂

  3. Ionut a scris pe:

    Radeon HD 4890

  4. CristiN Post author a scris pe:

    Nup, HD 4890 o sa fie foarte probabil mult mai scumpa… va costa peste 1000 RON. 🙂

  5. marius a scris pe:

    eu zic ca va fi PowerColor HD4870

  6. Ionutz_r08 a scris pe:

    Cred ca va fi o versune ” Build – by – ATI ”
    😀

  7. http://www.shopit.ro/Placi-video/Placa-video-Gainward-ATI-Radeon-HD-4850-GS-GLH/

    Simplu de ghicit.
    4850 cu GDDR5!

    ps: Vreau premiul!

  8. CristiN Post author a scris pe:

    Felicitari DeDeRa, ai ghicit.

    Ramane de vazut insa daca intr-adevar acel ,,4850/4870″ se va apropia de performantele unui 4870, care va fi capacitatea de overclock si daca poate fi considerat best-buy…

  9. Cristi, ar fi interesant sa comparam HD4850 DDR3 cu GTS 250 cu HD4850 DDR5 cu HD4870. Cam asta e mainstreamul nu-i asa?

  10. CristiN Post author a scris pe:

    Nu mie trebuie sa imi faci sugestia… Tudor (,,Monstru”) se va ocupa de review. O sa-i transmit eu sugestia ta. 🙂

Lasa-ne un comentariu: