CeBIT 2012 – MSI HD 7970 Lightning update

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 March, 2012.

 

Abia ieri ce am publicat primele imagini cu MSI HD 7970 Lightning, insa ne vedem nevoiti la mai putin de 24 de ore cu completari, pentru ca intre timp am aflat mai multe detalii despre viitorul model de top al MSI pe partea de placi grafice. Astfel, la vederea imaginilor si noi si cativa cititori de-ai nostri au fost curiosi care este rolul golului din backplate din dreptul GPU-ului:

 

 

Ei bine, acolo exista doi conectori si un sistem de prindere, iar pe spatele placii se va monta ceva numit “GPU Core Reactor”, in esenta o baterie de condensatori cu tantal cu rolul de a filtra curentul ce ajunge la GPU. Motivul pentru care aceste componente sunt mutate pe o placuta detasabila e ca nu aveau destul loc pe PCB si incomodeaza in cazul instalarii unei alte placi intr-un slot apropiat. Desi nu am putut sa il demontam si sa il vedem mai de aproape, cam asa arata GPU Core Reactor instalat pe o placa HD 7970 Lightning, intr-o platforma functionala:

 

 

Deasemenea, va putem spune ca placa video va avea tot 3 GB RAM, cooler-ul se va numi Twin Frozer IV iar frecventele vor fi ridicate asa cum ne-a obisnuit MSI pentru seria Lightning (o pasarica anonima mi-a soptit ca va avea 1100MHz pentru GPU si 1500MHz pentru memorii). Disponibilitatea in magazine ar trebui sa existe de la sfarsitul lunii martie.

 

Comentarii

2 comentarii la: CeBIT 2012 – MSI HD 7970 Lightning update

  1. Salve.

    Sint cumva prezentate in cadrul CeBIT-ului si viitoarele modele de placi grafice din gama profesionala: Nvidia Quadro, ATI FirePro?
    Multumesc anticipat. 🙂

  2. meseriasugt a scris pe:

    Arata magnific, frecvente de vis si un pret de iti pica fata.

Lasa-ne un comentariu: