Computex 2011 – ASUS MARS 2: frecvente si PCB in premiera

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 June, 2011.

ASUS MARS 2 va fi ceea ce ar fi trebuit sa fie Geforce GTX 590 de la bun inceput, adica o placa dual GF110 solida si cu frecvente demne de un produs high-end. Lab501 a fost prezent la Computex in acest an si a reusit sa afle pentru voi cateva detalii in premiera despre viitoarea placa.

.

.

Combinatia intre MARS 2 si domnisoara din poza e ucigatoare, nu? 🙂 Putem observa o placa masiva care are nevoie de nici mai mult nici mai putin decat de 3 mufe de alimentare cu 8 pini! De remarcat si butonul de langa cele 3 mufe care forteaza turatia ventilatorului la 100% tot timpul, lucru foarte util pentru overclocking.

Toata lumea isi da cu parerea asupra frecventelor acestei bestii dar din surse sigure stim ca acestea vor fi identice cu cele ale lu Geforce GTX 580, deci un spor semnificativ peste GTX 590-ul lui NVIDIA:

.

.

Acum a venit partea cea mai interesanta, si anume sa vedem ce se ascunde sub masivul cooler. Teoretic ar trebui sa vedem in sfarsit un VRM demn de o placa cu 2 x GF110, nu un “epic fail” ca in cazul NVIDIA.

.

.

Fiecare GPU GF110 prezent pe MARS 2 are la dispozitie un VRM identic cu cel de pe DirectCU II, adica 8 + 2 faze (GPU + MEM). Pentru a avea cel mai bun filtraj pentru tensiunea de pe GPU, ASUS a amplasat un condensator Proadlizer exact pe spatele GPU-ului (filtrare cat mai aproape de consumator).

Pe spatele PCB-ului avem o zona numita “Zone MOD” unde putem realiza foarte usor modurile pe care le dorim: OCP, Thermal (Coldboot), Throttle, vmod pentru PLL si VMEM (avem prezente acolo punctele de feedback pentru a conecta un rezistor variabil).

.

.

ASUS MARS 2 va fi fabricata intr-un lot de 1000 exemplare si va fi lansata oficial in luna iulie. Pretul nu este stabilit inca dar cel mai probabil va fi in jur de 1000 euro ca si celelalte placi dual-GPU din aceasta serie (MARS, ARES). Constructia este una impecabila, nu s-a facut rabat la nimic iar overclockerii si entuziastii or sa gaseasca foarte utila zona de moduri de pe spatele placii. Mai mult, pentru overclocking ASUS va livra cu placa utilitarul GPU Tweak care va putea monitoriza si schimba frecvente si voltaje intr-un mod simplu si usor.

Comentarii

3 comentarii la: Computex 2011 – ASUS MARS 2: frecvente si PCB in premiera

  1. ferike a scris pe:

    sper ca “vinovatii” si cei implicati sa nu pateasca nimic in urmatoarea luna, sa nu dispara “subit” :)))

  2. DanD a scris pe:

    OVER_POWERED MUCH ?!?!?

    cred ca aia de la asus s-au trezit intr-o sedinta obisnuita de dimineata asa, semi adormiti de la tzuica de aseara [cum naiba s-o numi la ei, ca sake stiu ca-i la japonezi] si i-a TRAZNIT ideea magica. Suna cam ca un titlu de film…

    MARS 2 – WE DON’T SEE HOW THIS CAREFULLY LAID PLAN COULD POSSIBLE GO WRONG

  3. daniel a scris pe:

    Luati voi placa, eu o sa iau fata.

Lasa-ne un comentariu: