Computex 2011 – Corsair demonstreaza Force GT

Scris de: , in categoria: Stiri, in 10 June, 2011.

Probabil ca multi dintre voi s-a intrebat care e diferenta in Force 3 si Force GT de la Corsair. Cei 5MB/s in plus la ratele de transfer si culoarea rosie a carcasei nu pare sa justifice denumirea GT sau pretul premium pe care il va avea. Totusi, dupa ce am vizitat Corsair in cadrul Computex-ului din acest an, lucrurile mi-au fost clare si o sa luminez si pe voi in ceea ce urmeaza.

Principala diferenta este folosirea de chipuri Synchronous NAND in timp ce Force 3 precum si majoritatea celorlalte implementari SF-2000 de pe piata folosesc Asynchronous NAND. Atunci cand folosim material compresibil diferentele sunt foarte mici, dupa cum se vad si in rezultatele de pe cutie care sunt masurate cu ATTO.

Totusi, situatia se schimba radical atunci cand transferam mult material incompresibil (MP3, AVI, etc). De exemplu AS SSD Benchmark foloseste fisiere de test incompresibile iar la o comparatie intre rezultatele Force 3 120GB (93MB/s citire si 141MB/s scriere) si Force GT 120GB (500MB/s citire si 161MB/s scriere) putem vedea imediat avantajele folosirii de Synchronous NAND.

.

.

De asemenea, doua noi surse au fost adaugate in portofoliul Corsair. Este vorba de HX1050, o sursa bazata pe electronica CWT menita sa inlocuiasca batranul HX1000 dar si AX650 o sursa bazata pe electronica Seasonic menita sa completeza gama de surse certificate 80PLUS Gold.

.

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex 2011 – Corsair demonstreaza Force GT

Lasa-ne un comentariu: