Computex 2011 – Sapphire alatura AMD 990FX si NVIDIA NF200

Scris de: , in categoria: Stiri, in 13 June, 2011.

Dupa cum bine stiti Sapphire este partenerul traditional AMD, iar din acest motiv achizitionarea unei licente SLI pentru placile sale este imposibila. Solutia a venit din implementarea bridge-ului NF200 pe placa sa Pure Black 990FX-N care este motorizata de cel mai recent chipset de la AMD: 990FX.

Primul slot lucreaza permanent la 16x si este conectat direct la northbridge-ul AMD, lucru excelent pentru cei care isi doresc performanta maxima cu o singura placa video. VRM-ul CPU-ului are 10 faze in timp ce cel al memoriilor are 3 faze, toate beneficiind de bobine verticale (ocupa mai putin spatiu pe PCB).

.

.

Pure Platinum A75 este o placa de baza destinata viitorului procesor Llano care integreaza CPU si GPU in acelasi pachet. Avem o placa de baza eleganta care are tot ce trebuie: USB 3.0 nativ gratie chipset-ului A75, butoane Power si Reset on-board, dual BIOS, Debug LED, slot mini PCI-E pentru un modem sau o placa WiFi, Bluetooth 3.0, etc

.

.

Cunoscand Sapphire bineinteles ca nu puteau lipsi placile video de la capitolul de noutati. Astfel avem 2 placi video foarte interesant: HD 6950 2GB ce beneficiaza de un nou sistem de racire cu 5 heatpipe-uri, baza solida din cupru si 2 ventilatoare dar si un HD 6670 Ultimate 1GB complet pasiv.

.

Comentarii

2 comentarii la: Computex 2011 – Sapphire alatura AMD 990FX si NVIDIA NF200

  1. +1 pentru sloturi pci 4x deschise. 🙂

  2. Dinu a scris pe:

    Numai cate nu le trec prin cap astora mai mici… parca tot la Computex am vazut Gigabit LAN pe platforma AMD. Cine stie, cu imaginatia celor alde Sapphire, Zotac s.a.m.d, te pomenesti cu Bulldozerul motorizat cu X79 😀

Lasa-ne un comentariu: