Computex 2016 – AMD Radeon RX 480 vine pe 29 Iunie

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Stiri, in 4 June, 2016.

AMD Radeon RX480

 
Radeon1
 

Chiar si copiilor mari le place sa primeasca ceva de 1 Iunie, iar anul acesta a fost plin de vesti bune. Daca anul trecut Nvidia lansau GTX 980Ti in prima zi de Computex, anul acesta Raja Koduri, Senior Vice Presedinte Radeon Technology Group, a facut un anunt cel putin la fel de interesant. Astfel, noua generatie de placi video AMD bazate pe arhitectura Polaris, va fi lansata pe 29 Iunie.

Evident, pentru pasionatii de tehnologie o noua generatie de placi video este intotdeuna un motiv de bucurie, dar de aceasta data lucrurile nu se opresc aici. Fabricata in litografie 14nm FinFet, AMD Radeon RX 480 este echipata cu 36 unitati de procesare si are un TDP declarat de 150W. Vor exista modele echipate cu 4, respectiv cu 8GB GDDR5, magistrala de memorie fiind 256 de biti.

AMD Radeon RX 480 este gandita ca o solutie accesibila pentru VR, cei 5 TFLOPs compute performance fiind suficienti pentru a asigura o experienta lipsita de probleme alaturi de kiturile de realitate virtuala disponibile in acest moment.

Partea cu adevarat frumoasa este insa alta si anume faptul ca AMD revin la o strategie pe care am vazut-o in actiune cu mult timp in urma, pe vremea unei serii care s-a bucurat de un succes urias, mai precis HD 4870 / HD 4850. Astfel, AMD Radeon RX 480 se adreseaza segmentului mainstream, urmand ca pretul recomandat pentru comercializare sa fie 199 USD.

Cu alte cuvinte, AMD Radeon RX 480 este o placa dedicata tuturor gamerilor, indiferent de posibilitatile financiare. In conditiile in care zvonurile spun ca doua 480-uri in Crossfire au performante similare cu un GTX 1080, cred ca anuntul lui Raja Koduri este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care gamerii le-au primit anul acesta. Mai multe informatii (specificatii complete, review, etc) vom putea sa va oferim pe 29 Iunie.

 
Radeon2

Radeon3

Comentarii

7 comentarii la: Computex 2016 – AMD Radeon RX 480 vine pe 29 Iunie

  1. Dragos Popescu a scris pe:

    Am vazut niste zvonuri si despre PlayStation “4K” sau Neo cum i-o zice care spuneau ca ar avea 36 UP si 5 TFLOPs. E posibil sa fie un sambure de adevar acolo si sa fie un chip care sa aiba un RX 480 facut custom cu nuclee Jaguar pe care le au si acum doar ca la frecventa de 2,1 Ghz. Pierd clientela daca vine VR-ul si 4K-ul si ii gaseste cu temele nefacute. Desi aia 40 mil care au cumparat PS4 normal nu prea o sa fie multumiti. 😀

  2. doru a scris pe:

    Astept cu nerabdare review RX480 versus GTX1080-1070:)

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Pai..nu prea sunt din aceeasi gama de pret nu-i asa? Dar gasim noi un mod in care sa le comparam 🙂

  4. globula_neagra a scris pe:

    punandu-le la acelasi clockrate :))

  5. Dan a scris pe:

    Frumos.Batalie pe segmentul perfomance si speram si pe preturi odata ce se lanseaza si GTX 1060(Septembrie?) care ar fi concurentul direct al Rx 480(nu stiu de ce tot
    schimba nomeclatura , nici nu apuca lumea sa se acomodeze bine cu una ca o schimba iara, si aici ma refer la persone care nu stau asa frecvent geana pe site-urile de specialitate).Desii nu stiu daca acesta va fii cazul avand in vedere ca in ultima perioada nici o companie nu a fost foarte agresiva la capitoul pricing.

  6. firewind a scris pe:

    La 200 de dolari o sa fie best-buy, tinand cont ca majoritatea detin monitoare/tv-uri HD/FullHd, si la aceste rezolutii vor rula fluent toate jocurile cu detalii la maxim, placile fiind ajutate de cantitatea de memorie si de bus.sa speram ca Amd-ul va mai investi ceva $$$ si in drivere, ca astea-s cam meh la ei.

  7. Dan a scris pe:

    @firewind
    Surprinzator cat de mult tine faza asta cu driverele nasoale la Ati/AMD(problema care ;le aveau pe vremea Ati Rage)In zilele astea nemaifiind valabile afirmatiile de genu(am avut placi de la ei incepand de la seria 9000 si in prezent un HD 5850(pe care il voi inlocui la sfarsitul anului cu Rx 480 sau 1060 in functie de raportul performanta/pret)
    – si nu am avut nici cea mai mica problema cu driverele dar sunt de acord ca versiunile mai vechi de Control center erau mai nasoale/lente iar la update trebuia sa ai putina stiinta(mai pe scurt sa cureti complet driverul precedent)nu am avut ocazia sa testez “Crimson” suita noua de la AMD care se spune ca a fost mult imbunatatita.

Lasa-ne un comentariu: