Cupa mondiala in 3D – cu noile televizoare Sony

Scris de: , in categoria: Stiri, in 16 April, 2010.

Sony si-a prezentat astazi in Romania modelele de televizoare 3D, ce vor fi disponibile incepand cu luna iunie. Pe numele lor Bravia LX900 (gama Signature), Bravia HX900 si Bravia HX800 (gama Cinematic), acestea vor avea diagonale de 60″ (152cm), 52″ (132cm) respectiv 40″ (102) sau 46″ (117), cele doua variante de HX800 fiind si cele mai accesibile din gama, cu un pret recomandat pentru piata americana de 3800 USD pentru cel de 46″, respectiv 3215 USD pentru cel de 40″.

Vestea ar putea sa ii bucure pe cei mai pasionati dintre microbisti, pentru ca tot incepand cu luna Iunie va incepe Campionatul Mondial de Fotbal Africa de Sud 2010, din care o parte din meciuri vor fi transmise live in 3D de postul de televiziune ESPN 3D si probabil vor fi disponibile si online. Deasemenea, multe alte evenimente sportive de anul acesta urmeaza sa fie filmate si difuzate in 3D, incepand cu Grand Prix-ul mondial de K1 din Bucuresti de pe 21 Mai.

Televizoarele Sony Bravia 3D folosesc tehnologia “shutter glasses”, bazandu-se pe perechi de ochelari activi ce obtureaza alternativ fiecare lentila, pentru ca fiecare ochi sa vada frame-ul din film corespunzator; tehnologia e asemanatoare cu ce foloseste Nvidia pentru propria solutie 3D Vision. Aceasta alegere tehnologica, desi mai complexa si costisitoare, e superioara variantelor de creare a imaginilor 3D cu ajutorul ochelarilor anaglifici (la care fiecare lentila e colorata diferit) datorita faptului ca pastreaza nealterata compozitia coloristica a imaginilor. Deazavantajul este ca necesita un numar dublu de cadre pe secunda, astfel ca noile televizoare 3D de la Sony au un refresh de 200Hz.

Sony foloseste deasemenea cateva tehnologii proprii pentru imbunatatirea experiantei 3D, pe numele lor “High Speed precision”, “LED Boost” si “Simulated 3D”. Prima are rolul de a separa foarte bine imaginile destinate ochiului drept respectiv stang, LED Boost controleaza intensitatea luminii de fundal a afisajului pentru un efect optim al fiecarui frame, iar Simulated 3D poate converti artificial o imagine 2D in 3D simulat.

Comentarii

6 comentarii la: Cupa mondiala in 3D – cu noile televizoare Sony

  1. Super experienta vizionarii pe un Bravia bazat pe tehnologia cu LEDuri. O data ce ai privit un film pe acesta nu poti reveni la fostul display.

  2. hmm nu stiu daca se merita investitia intr-un televizor 3d acum, ai nostri nu transmit nici macar HD, ce pretentii sa avem de 3d..

  3. Poate nu un TV 3D inca, dar pentru a viziona meciurile de la cupa mondiala se merita o plasma sau un LCD. 😀
    http://blog.avstore.ro/cum-sa-alegi-televizorul-perfect-1067/

  4. Micutzu Post author a scris pe:

    Dupa ce ca ai dat cu batul in balta la capitolul gramatica (verbul “a merita” nu e reflexiv), mai vorbesti si de o “experienta 3D de milioane” folosind televizoare cu plasma si LCD-uri obisnuite. Cum sa ai credibilitate in fata clientilor cand nu stapanesti nici termenii tehnici ai produselor pe care incerci sa le vinzi, iar limba romana ti se cam clatina ?

  5. @Micutzu Nu cred ca a vrut sa spuna de o experienta 3D pe plasme sau LCD-uri normale. Pur si simplu si-a laudat/promovat produsele.

  6. Inca nu prea aem ce vedea in 3D, nu aua parut foarte multe videouri

Lasa-ne un comentariu: