European Hardware Awards – Computex 2015

Scris de: , in categoria: Stiri, in 24 April, 2015.

European Hardware Awards

 
Cititorii nostrii stiu foarte bine ca nu am oferit niciodata premii, mentiuni sau “awards” cum sunt cunoscute in industrie, deoarece am considerat ca de multe ori mecanismul prin care se ofera premii de genul “cea mai buna placa de baza”, “cea mai fabuloasa silentiozitate”, “raport calitate pret care ar face si un cersetor sa se bucure” si asa mai departe poate fi eronat sau supus subiectivismului. Daca ne-a placut un produs am spus-o raspicat, daca nu ne-a placut am spus-o la fel de raspicat si nu am simtit nevoia sa desenam la sfarsitul articolelor noastre medalii, cupe sau alte obiecte care ne duc cu gandul la a castiga ceva, deoarece intr-un domeniu in care orice om dotat cu o conexiune la internet, un site si 3 cititori poate oferi zeci de medalii si premii, acestea isi pierd din valoare. Si cine ar sta pana la urma sa aleaga din sute de logo-uri trecute pe pagina unui produs, ca sa vada daca acesta a primit o mentiune de la sunt site ca LAB501 sau de la site-ul pasionatilor de PC-uri din localitatea Baraolt?

Asta nu inseamna ca sunt de parere ca produsele cu adevarat deosebite nu merita o mentiune, insa cred cu tarie ca aceasta mentiune trebuie oferita de un organ competent, reprezentativ pentru domeniul respectiv, intr-un cadru bine organizat si fara a oferi producatorilor posibilitatea de a influenta in orice fel alegerea celui mai bun produs. Din acest motiv, am fost incantat sa ma alatur initiativei European Hardware Association in calitate de membru fondator, alaturi de alte site-uri de calibru din Europa.

Ce inseamna European Hardware Association? Inseamna un grup din care fac parte unele dintre cele mai mari si influente site-uri de review-uri hardware din Europa, fiecare publicand in limba materna in tara sa. Site-urile care fac parte din European Hardware Association sunt site-uri independente, au o audienta locala masiva, se ocupa in general cu review-uri hardware si folosesc metode stiintifice obiective in testarea produselor si redactarea articolelor.

Membrii fondatori ai acestei asociatii sunt Hardware.Info (Olanda), KitGuru (Marea Britanie), Hardwareluxx (Germania), Cowcotland (Franta), Hardware Upgrade (Italia), Hispazone (Spania), PurePC.pl (Polonia) si LAB501 (Romania). Impreuna, aceste site-uri sustin peste 20 de milioane de vizite pe luna, au o audienta pe Facebook de jumatate de milion de fani si ofera o baza de date cu peste 100000 de articole, review-uri si teste.

Scopul European Hardware Association este acela de a oferi cititorilor din Europa o metoda de a recunoaste produsele cu adevarat exceptionale care sunt comercializate in regiune. Acestea vor primi premiul European Hardware Awards, cea mai inalta distinctie pentru produsele hardware comercializate in Europa.

Evaluarea, votarea si propunerea produselor va avea loc pe parcursul lunii Mai a fiecarui an, iar castigatorii vor fi anuntati in cadrul unei ceremonii organizata in timpul Computexului. Anul acesta, ceremonia va avea loc in Taipei International Convention Centre – Elegance Lounge , pe data de 2 Iunie 2015 la ora 20:00. Romania va fi reprezentata de colegul nostru Matei Mihatoiu.

Pentru mai multe informatii puteti vizita pagina oficiala EHA.

 
European Hardware Awards Logo - 500px