EVGA EPower – VRM separat pentru procesoare si placi video

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 January, 2012.

EVGA pune la dispozitia overclockerilor seriosi, care tintesc rezultate deosebite dar care sunt si indemanatici in ale electronicii, un VRM separat cu 10+3 faze ce va putea face fata oricarei placi video si oricarui procesor aveti nevoie. VRM-ul are doua iesiri, una destinata procesorului sau GPU-ului ce ofera un curent de pana la 400 A la o tensiune intre 0.9 si 2.1 V (default 1.2 V), iar cea de-a doua, care este destinata memoriei, ofera pana la 60 A intre 1.0 si 5.0 V, valoarea presetata fiind 1.5 V.

Desi e greu de apreciat din poze, dimensiunea fizica a placii e destul de mare, de aproximativ 10 x 15 cm, si va necesita un ventilator puternic pentru incarcari foarte mari.  Configuratia este de 10+3 faze si va fi nevoie de cabluri cat mai groase si scurte pentru conectarea la consumator, precum si de condensatori suplimentari adaugati chiar langa consumator pentru a imbunatati comportamentul la regimuri tranziente. Pentru modificarea tensiunilor prestabilite veti avea nevoie de EVGA EVBOT cu firmware-ul pentru X58, iar ca sursa de alimentare EPower va avea nevoie de minim 42 A pe linia de +12 V.

Desi e in lucru de mai bine de doi ani si a fost folosit de cativa dintre colaboratorii stransi ai EVGA pentru a obtine unele rezultate impresionante, EPower abia acum ajunge pe piata, fiind listat pe site-ul EVGA la pretul de US$ 99 – destul de OK din punctul meu de vedere. Pentru mai multe detalii tehnice, precum si rezultate concrete, puteti vizita aceste doua linkuri: link 1, link 2.

Comentarii

Un comentariu la: EVGA EPower – VRM separat pentru procesoare si placi video

  1. Se comercializeaza si pe pietele romanesti?

Lasa-ne un comentariu: