Gigabyte lanseaza placile de baza din seria P55A

Scris de: , in categoria: Stiri, in 30 October, 2009.

GIGABYTE TECHNOLOGY Co., Ltd.  lansează azi cea mai nouă serie de plăci de bază P55A ce sunt dotate cu accelerare onboard GIGABYTE 333. Acest trio de tehnologii include USB 3.0, Serial-ATA Revision 3.0 (6Gbps) și o creștere de 3x a puterii pe porturile USB, și redefinește platforma de succes P55.

“GIGABYTE anunță cu bucurie introducerea celor mai noi tehnologii de accelerare onboard – 333 – pe platforma noastră P55 ce este lider în piață,” comentează Tony Liao, Associate Vice President al Departamentului de Marketing al GIGABYTE TECHNOLOGY CO., LTD. “Prin cooperarea strânsă cu lideri ai industriei cum ar fi NEC Electronics Corporation, Marvell și Seagate, GIGABYTE oferă utilizatorilor tehnologii de ultimă generație pentru transferul și stocarea de date ce vor avea un impact puternic asupra modului în care oamenii vor interacționa cu fișierele lor media în anii ce urmează.”

Seria de plăci de bază GIGABYTE P55A este construită pentru a oferi o platformă stabilă cu viteze foarte mari de transfer de date prin tehnologiile de accelerare onboard GIGABYTE 333. Fiind dotată cu primul controller certificat USB 3.0 din lume, uPD720200 de la NEC Electronics, seria P55A permite utilizatorilor să beneficieze de rate de transfer pe USB de până la 5Gbps, obținând astfel un transfer de date de 10x mai rapid comparativ cu USB 2.0.

Avem încredere că GIGABYTE a ales controllerul USB 3.0 NEC Electronics datorită interesului lor pentru calitate și performanță,” a spus Masao Hirasawa, General Manager al SoC Systems Division la NEC Electronics Corporation. “Ne așteptăm ca SuperSpeed USB 3.0 să devină cât de curând cea mai importantă interfață plug and play de viteză mare din industrie, aducând astfel un plus de valoare plăcilor de bază GIGABYTE în piața de upgrade PC DIY.”

Utilizând prima soluție Serial ATA Revision 3.0 din industrie, controller-ul Marvell® 88SE9128, seria de plăci de bază GIGABYTE P55A oferă suport pentru viitoarele generații de echipamente de stocare de date de mare viteză cu viteze de transfer de până la 6 Gbps. În mod RAID 0 (Stripe), SATA Revision 3.0 permite o creștere de până la 4x a vitezei față de SATA Revision 2.0.

“Marvell este încântat că GIGABYTE a ales tehnologia noastră Marvell SmartTM SATA 6 Gbps pentru seria de plăci de bază P55A,” a spus Alan Armstrong, Vice Președinte al Departamentului de Marketing pentru Storage Business Group la Marvell Semiconductor. “Utilizatorii digitali de azi au o nevoie de neoprit pentru stocare – fie că este vorba de imagini, video, muzică sau alte fișiere multimedia. GIGABYTE este privită permanent ca un lider în industrie când vine vorba de împlinirea dorințelor acestor utilizatori în timp ce conduce piața prin integrarea celor mai noi tehnologii pe plăcile lor de bază.”

“Seagate lucrează cu plăcere împreună cu GIGABYTE pentru satisfacerea cerințelor de sisteme mai rapide datorate utilizatorilor ce generează conținut media consumator de bandă,” a spus Dave Mosley, Vice Președinte Executiv al Departamentului de Vânzări și Marketing la Seagate. “Recenta lansare a modelului Seagate Barracuda® XT, primul hard disk din industrie ce folosește noua interfață SATA 3.0 (6Gb/s),și lansarea azi a seriei de plăci de bază GIGABYTE P55A marchează începutul trecerii la noua generație de viteză pentru computere deoarece Seagate colaborează cu lideri precum GIGABYTE pentru a dubla lățimea de bandă de stocare pentru computerele desktop.”

În plus, seria de plăci de bază GIGABYTE P55A introduce un design hardware unic cu siguranțe cu rezistență scăzută pentru a asigura căderi mai mici de tensiune și pentru a oferi energie mai stabilă și mai multă. Toate porturile USB beneficiază de asemenea de o creștere de 3x a energiei pentru o alimentare mai bună necesară echipamentelor USB.

Suport USB 3.0

Plăcile de bază GIGABYTE P55A sunt dotate cu noua generație de interfețe SuperSpeed USB 3.0 de la NEC prin controllerul uPD720200 host. Având rate de transfer de până la 5 Gbps, utilizatorii beneficiază de o creștere de 10x a vitezei de transfer a datelor față de USB 2.0. În plus, compatibilitatea cu USB 2.0 asigură utilizarea pe termen lung a echipamentelor USB 2.0 existente. Tehnologia onboard NEC SuperSpeed USB 3.0 oferă un nou management al energiei ce include o creștere a puterii maxime pe bus și a curentului necesar echipamentelor cu un consum ridicat de energie.

Suport SATA 6 Gbps

O altă caracteristică importantă a plăcilor de bază GIGABYTE P55A sunt cipurile Marvell SE9128 pentru compatibilitate cu SATA Revision 3.0, ce se traduce prin viteze de transfer de până la 6Gbps, dublând efectiv viteza de transfer a datelor față de SATA 2.0 (3 Gbps). Când se folosește RAID 0 (Striping), seria de plăci de bază GIGABYTE P55A permite o creștere a transferului de date de până la 4x mai mare față de interfețele SATA actuale.

3x USB Power Boost

Seria de plăci de bază GIGABYTE P55A oferă o creștere de putere de 3x pe porturile USB, acest lucru însemnând o compatibilitate crescută și mai multă energie pentru echipamentele USB. Design-ul unic al alimentării pe USB de la GIGABYTE regularizează eficient tensiunea de ieșire pe toată plaja de tensiuni, ceea ce crește compatibilitatea cu echipamentele USB.

Seria de plăci de bază GIGABYTE P55A

GA-P55A-UD6 GA-P55A-UD5
GA-P55A-UD4P GA-P55A-UD4
GA-P55A-UD3P GA-P55A-UD3R
GA-P55A-UD3

Pentru informații suplimentare despre seria de plăci de bază P55A de la GIGABYTE, vă rugăm să vizitați site-ul GIGABYTE Romania.

Evident, am avut deja ocazia sa vedem noile placi de baza, si, in curand va vom povesti mai multe despre performanta noilor standarde S-ATA 3.0 si USB 3.0.

P55A-02

P55A-03

P55A-01

P55A-04

Comentarii

6 comentarii la: Gigabyte lanseaza placile de baza din seria P55A

  1. puteti sa-mi spuneti daca P55A UD4 si UD5 au socket LOTES ? vad ca in prima poza pe cutia de metal a placii audio integrata este gravat FOXCONN….

    aveti cu ce sa testati postul USB 3.0 ? din cate stiu nu sunt stickuri sau periferice pe portul USB 3.0

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu pot sa iti confirm 100% faptul ca UD4 si UD5 au socket Lotes, pentru ca nu am acordat o atentie sporita acestui detaliu atunci cand am pus mana pe ele. Ce pot totusi sa iti confirm 100% este faptul ca P55A-UD6, pe care il avem in teste, foloseste cu siguranta socket Lotes. Probabil ca toate placile din aceasta serie folosesc acest socket.

    Legat de USB 3.0 – ai perfecta dreptate, in acest moment nu avem cu ce sa testam noua interfata. Ba as putea spune acelasi lucru si despre S-ATA 3. Avem HDD care sa foloseasca acest standard, dar inca nu exista SSD-uri care sa foloseasca aceastainterfata, iar unitatile de stocare mecanice nu vor cunoaste cine stie ce progres in urma trecerii la noul standard.

  3. as fi recunoscator daca ati testa un P55A-UD4 cu un i7 860 🙂 , sunt curios sa vad cat de bune sunt la OVERCLOCK.

  4. badhabit a scris pe:

    Inainte sa achizitionati o placa din seria “A” ar fi indicat sa cititi cu atentie specificatiile placilor..

    “* When set Turbo SATA3 / USB3.0 (Marvell 9128 /NEC USB 3.0 Controller) to enable in BIOS setup, 1st PCIex16 slot will run at x8 bandwidth and 2nd PCIex16 slot will be disabled.”

  5. bubulix a scris pe:

    Daca ceea ce zice colegul badhabit este adevarat atunci nu prea vad nici un avantaj pentru USB 3.0 In mod cert nu voi opta pentru PCIex8 🙂

  6. roul a scris pe:

    Am si eu o intrebare baieti legata de functia Smart Dual LAN la ce ajuta in plus si daca poate sa ofere o crestere a vitezei sau a performantei la internet, daca cele doua porturi de retea ar fi legate la un router? Mai simplu spus, merita osteneala pentru o placa de baza cu doua porturi LAN in schimbul uneia cu un singur port? In afara de faptul ca, ar putea fi inlocuita daca un port se defecteaza. Ce parere aveti?
    Multa stima.
    Multumesc!

Lasa-ne un comentariu: