GIGABYTE Z87X-OC – G1.Sniper 5 – Z87X-UD3H – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 13 May, 2013.

Lansarea unei noi generatii Intel Core se afla in acest moment la mai putin de o luna distanta, iar noi v-am tinut la curent cu planurile producatorilor de placi de baza inca din Martie, cand v-am aratat ce modele pregatesc Biostar, Asrock, MSI si evident Gigabyte. Tot in martie am aflat o veste imbucuratoare pentru overclockeri, mai precis intoarcerea seriei OC, dupa o absenta de doua generatii (Sandy Bridge Extreme si Ivy Bridge).

Se pare ca de aceasta data GIGABYTE s-au pus pe treaba, au renuntat la briz-briz-uri de marketing si au decis sa construiasca o noua placa de baza din seria OC, mai precis GIGABYTE Z87X-OC. Alaturi de o placa de baza construita special pentru azot, care va aduce (speram) o performanta de top la un pret accesibil, GIGABYTE targeteaza gamerii prin G1.Sniper 5, o placa ticsita cu noutati, in incercarea de a satisface gamerii, ba chiar si unii pasionati audio/video.

Pe langa cele doua varfuri de gama am hotarat sa va prezentam o placa de baza care va concura la capitolul raport calitate/pret, mai precis GIGABYTE Z87X-UD3H. Nu va lasati pacaliti de nume (UD3), de aceasta data GIGABYTE au hotarat sa ofere mai mult, astfel incat UD3H este o placa de baza solida, dotata cu butoane on/off, puncte de masura pentru cele mai importante voltaje si evident debug LED, dotari pe care nu le regaseam pana acum pe produsele pozitionate mai jos de UD5.

Cum se comporta cele 3 placi de baza prezentate astazi veti afla in Iunie, in momentul lansarii noilor procesoare, pana atunci insa este datorita nostra sa va prezentam din timp dotarile fiecarui model, pentru a fi pregatiti in momentul lansarii. Evident, dupa aceste modele GIGABYTE vor urma in curand si alti producatori, modele pe care le-ati mai vazut, modele pe care nu le-ati mai vazut, s.a.m.d. O noua era incepe, asa ca sa-i dam bice si sa deschidem seria prezentarilor placilor de baza Z87 cu cele 3 modele de la GIGABYTE.

 

Outro

 

Comentarii

20 comentarii la: GIGABYTE Z87X-OC – G1.Sniper 5 – Z87X-UD3H – Prezentare

  1. Alin a scris pe:

    Si mie mi se pare ca vedeta este UD3H. 600 lei e normal sa dai pe o placa de baza, 1100 daca esti serios cu OC-ul iar 2000 lei sau cat o face G1.Sniper5 e total degeaba din punctul meu de vedere.

  2. gigel a scris pe:

    Poate cineva sa-mi explice care este rostul a 16 faze de VRM pentru CPU acum ca Haswell are VRM integrat in cipul propriu zis?

  3. neophitus a scris pe:

    Sunteti un pic cam panicosi cu pretul, S5-ul in nici un caz nu va costa 2000 RON, cum nici 7990 nu a fost 6000, ci 4500-4800 si cum nici Asus Raidr 240 nu va fi 2000, ci pe undeva pe la 300 de euro.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Nu suntem panicosi, comunicam preturile pe care le primim de la producatori, importatori si magazine. Daca ei nu le nimeresc, asta e. Pe de alta parte iti pot insirsa rapid o lisat cu 200 de produse care au costat exact cat am zis noi…

    Ca fapt divers, hai sa comentam pe marginea preturilor dupa ce apar in magazin 🙂

  5. Tudor a scris pe:

    Ce chipset audio are modelul Gigabyte Z87X-UD3H? Cine e producatorul? Multumesc.

  6. Tudor a scris pe:

    Ah, gata scuze, acuma am vazut Realtek ALC898.

  7. Radu a scris pe:

    2 intrebari :
    Este Z87x oc comparabila cu asrock Z87 oc ?
    Este ud3h o placa capabila de ~4.5 daily use?
    Multumesc

  8. Andrei a scris pe:

    din pacate vedeta Z87X-UD3H a plecat cu stangul si asta din cauza pretului exorbitant 780 ron care in comparatie cu un asrock extreme6 la 880 ron este o placa mult pre entry….deci pana acum asus z87 pro este cam pe primul loc la pret performanta avaND UN PRET DE PORNIRE DE 919 RON, urmata de asrock z87 extreme6 880 ron si chiar extrem4 tot de la asrock la 700 ron …., deci pacat de gigabyte , era prea frumos sa fie adevarat sa o asteptam la un pret de aproximativ 600 ron ….sa speram totusi ca doar in primele zile vor fi preturile astea asa mici :))

  9. Monstru Post author a scris pe:

    Interesanta parere, si de ce ma rog Pro merita 880 RON si UD3H nu merita 780? Ce anume are Pro in plus mai precis, de merita diferenta plus spui ca are un raport calitate pret mai bun?

    Si ce anume face sa merite Pro-ul ala la 880 fata de Z87X-OC la 930?

  10. Andrei a scris pe:

    Pai dupa parerea mea Asus z87 pro are mai multe brizbizuri in plus care fac mai mult de 100 ron care se pare ca ar fi diferenta intre ele, si inca ceva z87x oc este tot cu 100 ron mai mult decat ud3h, z87 pro este clar dintro alta liga fata de ud3h, are wi-fi, un chipset audio mai nou , dar nu asta conteaza ci ma socat pretul lui ud3h de aproape 800 ron…care este foarte aproape de z87x oc , dar in fine astep sa apara mpower z87 , care pare a fi singua placa la 900 1000 ron care ofera totul , chipset audio nou, multiple optiuni de OC, butoane OC, power , reset etc…wi-di , fiind singura placa de baza cu wi-di…PS..daca se poate vreo informatie cand am putea sa o vedem pe rafturi…? Caci momentan nu exista placa de baza pe piata cu un raport pre calitate bun..

  11. Andrei a scris pe:

    Scuze de greselile gramaticale…dar sunt pe telefon…astfel detaliile despre minusurile lui ud3h erau mult mai complexe…multumesc de intelegere

  12. Monstru Post author a scris pe:

    Si ma rog ce brizbriz-uri fac un milion? Ca sunt curios. Puterea manelelor? Wow… are wi-fi!!! 🙂

    Ai raport calitate pret pe Z87X-OC. Nu iti place Gigabyte astepti Asrock OC Formula sau MPower si aia e.

  13. Ghiţă a scris pe:

    Imi spune şi mie cineva ce avantaj are prezenţa wi fi şi bluetooth 4.0 pe o placă z87? Dacă nu are opţiunile ăstea , le putem adăuga din exterior?

  14. Ciprian a scris pe:

    Monstru am si eu o intrebare, oscilez intre asus z87 pro si un gigabyte z87-ud3h? Care sunt mai bune mai ales pt oc? Doresc cam 4.5 ghz, care dintre aceste 2 placi de baza sunt mai reci si stabile in cazul oc-ului?

  15. Ciprian a scris pe:

    Ma scuzati ma refeream intre gigabyte z87x-ud3h si asus z87 pro, va rog spuneti-mi.

  16. Monstru Post author a scris pe:

    Cred ca alegerea intre aceste doua placi o faci in functie de preferintele personale legate de brand. Stabilitate vei avea cu ambele.

  17. Ciprian a scris pe:

    Dar dupa dumneavoastra care ar fi alegerea mai buna? Pentru ca mult spun ia omule asus dar mie imi trebuie argumente si de ce. Daca ar fi dupa dumneavoastra dintre cele 2 ce ati alege?

  18. Monstru Post author a scris pe:

    In conditiile in care dotarile sunt similare, preturile sunt similare si performantele sunt similare…iei ce brand preferi, dupa parerea mea…

  19. allin M. a scris pe:

    am si eu o intrebare Monstrule….ce sa aleg intre acest Gigabyte ud3 si Asrock extreme 4; Msi z87 43 gaming; Msi z87 45 gaming ?
    Notez ca procesorul mie tactat la 4,3Ghz(i7 4770k)….deci pentru gaming 6-8 ore pe zi si navigare pe net non stop ce mi recomanzi?
    Multumesc

  20. Monstru Post author a scris pe:

    Sincer sa fiu cred ca alegerea in gama asta de pret o faci in functie de gust si brand-ul preferat.

Lasa-ne un comentariu: