IDF 2011 – GIGABYTE prezinta gama de placi de baza X79

Scris de: , in categoria: Stiri, in 14 September, 2011.

Bineinteles, odata trezit Monstrul mare consumator de hardware din mine, mi-a fost greu sa ma multumesc cu detaliile pe care le-am aflat despre Sandy Bridge E, astfel incat am pornit catre standul celor de la GIGABYTE, unde stiam ca o sa ma astepte ceva bunatati. Stiam bine ce stiam, deoarece cei de la GIGABYTE au expus un sistem pe care rula un SBE, precum si toata gama de placi de baza bazate pe X79, mai precis X79-UD3, X79-UD5, G1 Assassin 2, precum si X79-UD7 (de fapt X79-OC deghizat).

In conditiile in care pe X79-UD3 pusesem mana cu muuuult timp in urma, nu am insistat cu fotografiile deoarece ati beneficiat la vremea respectiva de un pictorial complet. Am insistat insa in cazul celorlalte modele, si las la aprecierea voastra daca a meritat sau nu. Din punctul meu de vedere a meritat cu prisosinta, in special datorita modelului OC, dar si al asasinului, pentru cei pasionati de chestii verzi pimpuite din plin.

Din pacate, ceierul creativ taiwanez nu a mai dorit folosirea numelui OC in cazul modelului X79, deoarece a existat temerea ca acest sufix va speria consumatorii normali, oferind produsului o aura de exclusivism exagerat. De fapt, X58A-OC nu a inregistrat vanzari masive deoarece a ajuns pe piata dupa lansarea unei noi generatii de procesoare (Sandy Bridge anyone?), nu datorita exclusivitatii sale. Cert este ca X79A-OC este un OC veritabil, dotat cu absolut toate functiile pe care le putem gasi pe X58, insa va fi disponibila sub denumirea mai domestica de X79-UD7. A, si sa nu uit…o pasarica mi-a soptit ceva in legatura cu un BIOS UEFI implementat pe aceasta placa…

G1 Assassin 2 este in mare la fel de neinteresanta pentru mine ca si inaintasele sale, dar sunt convins ca domnii pasionati de sunete cristaline oferite de solutia integrata, precum si de frame-uri mai curate si placut uscate oferite de mega placa de retea, vor aprecia din plin modelul acesta si vor construi sisteme foarte frumoase in jurul sau.

Mai interesant mi s-a parut insa UD5-ul, ca deobicei calul de bataie al seriei. O placa solida, dotata cu 8 sloturi de RAM (fata de cele 4 implementate pe colegele mai fitoase), 3 porturi PCI-E precum si o herghelie de conectori, X79-UD5 va fi cu siguranta un model bine vandut. Despre sistemul demo pe care m-am jucat putin cu Sandy Bridge E nici nu cred ca vreti sa va povestesc, nu-i asa?

.

Comentarii

Un comentariu la: IDF 2011 – GIGABYTE prezinta gama de placi de baza X79

  1. Robert a scris pe:

    UD5 arata incredibil. Are o nuanta de placa de baza pentru servere, pe care le admiram pentru numarul mare de sloturi de memorie ;))

Lasa-ne un comentariu: