IDF 2013 – Overclocking la SSD

Scris de: , in categoria: Stiri, in 16 September, 2013.

Nu este chiar o stire noua, dar in cadrul IDF13 am avut ocazia de a vedea cu ochii mei acest lucru si m-am decis sa va arat si voua. Testul a fost facut la un SSD Intel DC S3500 480GB dotat cu un firmware custom care sa permita overclocking si instalat intr-un laptop Clevo W740U.

 

_MG_3483

 

Folosind o versiunea specialaa Intel XTU putem modifica atat frecventa controller-ului cat si a memoriei NAND. Acestea au frecventele default de 400MHz pentru controller si 83MHz pentru memoriile NAND, iar folosind benchmark-ul AS SSD reusim un rezultat de 299.36MB/s Read respectiv 240.93MB/s Write.

 

_MG_3487

 

Impingand frecventa controller-ului la 625MHz si pe cea a memoriei NAND la 100MHz, obtinem un scor de 345.3MB/s respectiv 283.44MB/s.  Sporurile de performanta sunt de 13% si 16% dar trebuie sa tinem cont ca am overclockat controller-ul destul de mult pentru asta.

Mai mult, nu stim pana unde putem impinge un SSD si nici cum vor fi afectate datele noastre de aceasta operatiune. La o eroare de memorie sau procesor luam un ecran albastru si reboot, dar daca SSD-ul da rateuri in overclocking ce facem? Ramane sa vedem daca aceasta facilitate pentru SSD-uri va ajunge si la utilizatorii de acasa sau este doar un demo tehnologic.

 

_MG_3491

 

Comentarii

3 comentarii la: IDF 2013 – Overclocking la SSD

  1. claudiu a scris pe:

    damn! acum au trecut la overclokingul ssd-ului, adica al controllerului, intai au fost procesoarele, memoriile, frecventele la monitoare.. oare care e next step? crestere dpi la mousi totul din soft, scadere keystroke length time la tastaturi, crestere eficientei sursei prin soft sau upgrade la retina display direct pe retina cu niste lentile de contact. maine vin cu ideea cu pixelul de alta forma decat patrata poate sa mai contina o culoare pe langa triada rgb, sky is the limit!
    pacat ca nu inoveaza capacitatile acumulatorilor sau multe din ideile lui tesla care sint tinute sub cheie si ne-ar face viata mult mai usoara.

  2. hizo a scris pe:

    Risc mare, spor mic, inobservabil in operarea de zi cu zi. Marketing curat. Mai degraba as vrea sa vad cum hard-diskurile de 5400-5900 rpm urca pana la 7200 prin overclock.

  3. marioemp2k7 a scris pe:

    La HDD-urile mecanice cred ca ar trebui “tunat” motorasul pentru a obtine o viteza te rotatie mai mare….si nici nu pare imposibil (ii schimbi mapa si se misca mai repede).

Lasa-ne un comentariu: