IDF 2014 – Edison, Skylake si Cancer research

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 September, 2014.

_MG_0553

 

Saptamana aceasta, San Francisco este inca o data gazda pentru reuniunea Intel Developer Forum si Lab501 prezinta in direct si va va aduce cele mai noi stiri si trenduri. CEO-ul Intel, Brain Krzanich, a deschis acest show prin traditionalul keynote, prezentand directia in care eforturile Intel se vor duce in urmatorii ani.

IDF 2014 este centrat pe dezvoltatori si pe ce pot ei realiza folosind ultima platforma Intel Open Source: Galileo si recent introdusul, Edison. Incurajand acesti ‘Creatori’ – cum ii numeste Intel- vor aduce pe piata o multime de noi si interesante dispozitive desstepte. Desigur, aceasta miscare este parte o unui plan mai mare cunoscut ca IoT sau Internet of Things(Internetul Lucrurilor). Acesta ne va da posibilitatea unui viitor unde totul este conectat, folosim wearables, masinile se vor conduce singure si Intel spera ca fiecare dispozitiv sa fie “Intel Inside”.

 

_MG_0568

_MG_0573

_MG_0584

 

Brian a prezentat 2 exemple de produse pe care vom avea ocazia sa le vedem in viitor: castile SMSAudio BIOSport carepot de asemenea sa monitorizeze ritmul inimii si bratara fashion desteapta numita MICA. Bratare va avea un pret cuprins intre 500$ si 1000$ avand conexiune 3G pentru transfer de date si apeluri. Acum femeile isi pot lasa telefonul acasa cand se vor imbraca cu o rochie stramta. 🙂

Urmatorul topic al zilei ne indreapta catre ,,big data” si ce putem realiza cu toata aceasta performanta pe care centrele de date le pot oferi combinate cu cloud storage-ul. Ei bine, folosind echipamente analitice avansate putem analiza informatiile de la multipli senzori aplicati pacientilor suferinzi de Parkinson. Astfel putem afla mai multe despre aceasta boala si cum o putem trata.

Un subiect care prezinta mare interes este analizarea genomului uman pentru cercetari in domeniul cancerului. Pana in 2020, Intel planuieste sa descifreze intregul genom uman, identificand gene care produc cancer si sa recomande medicamente cu o precizie mai mare… toate acestea intr-o singura zi! Destul de spectaculos, nu-i asa? Este bine de stiut ca tehnologia este in sfarsit folosite pentru cauze nobile.

 

_MG_0602

_MG_0604

_MG_0606

_MG_0607

_MG_0608

_MG_0609

_MG_0610

_MG_0611

 

Urmatorul subiect este pentru noi, utilizatorii de tehnologie, pentru ca nodul de 14nm este functional. Primul procesor bazat pe arhitectura Broadwell, Intel Core m, a fost lansat saptamana trecuta la IFA, in Berlin si este destul de uimitor daca pot spune asta, dar vom vorbi mai mult despre asta intr-un articol viitor. De asemenea, componentele pentru segmentele mobil si desktop sunt in productie si vor ajunge pe rafturile magazinelor la inceputul anului urmator.

Skylake, succesorul pentru Broadwell este de asemenea in grafic pentru a doua jumatate a anului 2015 si pentru a sustine asta, am avut pe scena doua sisteme ruland procesoare Skylake. O informatie interesanta, neoficiala, este aceea ca Skylake se va intoarce la traditionalele VRM-uri, renuntand la regulatoarele de tensiune on-die prezenta acum pe Haswell si Broadwell.

 

_MG_0622

_MG_0624

_MG_0643

_MG_0647

_MG_0653

 

In segmentul de mobile, Intel are un nou partener, Samsung, singurul producator in momentul de fata care include noul modem XMM 7260 LTE in recent anuntata gama Galaxy Alpha.

Intel merge mai departe cu noua alianta Rezence pentru alimentare Wireless care va deveni un standard in noile generatii de produse mobile de la Intel, candva anul viitor. Deci, fiti gata pentru a renunta la toata cablurile… Eu unul sunt!

Desi bazata pe designul de CPU Baytrail si nu noul Core m, Dell Venue 8 7000 series este o tableta surprinzatoare, avand un display Ultra HD de 8.4″ OLED, ecran edge-to-edge si doar 6mm grosime. Adevarata stire noua aici este tehnologia pentru camera RealSense care foloseste un sistem de camere pe spatele tabletei pentru informatii de adancime. Asta conduce la mai multe scenarii de utilizare, precum masuratori rapide ale obiectelor si punct de focalizare mobil.

 

_MG_0661

_MG_0668

_MG_0694

_MG_0702

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: