IDF 2015 – 3D XPoint va fi compatibila cu standardul DDR4

Scris de: , in categoria: Stiri, in 23 August, 2015.

Cum Skylake este deja lansat pe piata, iar procesul pe 10nm se dovedeste destul de problematic si este la cel putin 2 ani distanta, cea mai interesanta tehnologie inca nelansata pe piata este memoria 3D XPoint. Despre integrarea ei in SSD-urile NVMe si gama de produse Intel Octane am vorbim intr-un material anterior.

Datorita arhitecturii ei, memoria 3D XPoint poate fi folosita si in locul memoriei DDR4. Desi pentru desktop-uri acest lucru nu este extrem de interesant, pentru servere si workstation-uri prezenta unei cantitati mari de memorie nevolatila este extrem de importanta. Practic, prin 3D XPoint va introduce pe piata prima memorie NVDIMM accesibila pentru un segment mai larg de utilizatori. Capacitatile de 4 ori mai mari si pretul care este jumatate din cel al memoriei DDR4 obisnuite sunt vesti excelente pentru cei care activeaza pe piata enterprise.

Un alt segment ce ar putea beneficia de noua tehnologie 3D XPoint ar putea fi lumea consolelor unde echiparea cu ~100GB de memorie ar insemna incarcarea intregului joc in aceasta memorie nevolatila, ceea ce ar imbunatati destul de mult viteza de incarcare. Mai mult, smartphone-urile si tabletele viitorului ar putea folosi 3D XPoint atat pentru memoria RAM cat si pentru stocare. Noua tehnologie este extrem de interesanta si reprezinta un inlocuitor mult mai rapid si mai durabil decat memoria NAND, ce se afla pe piata de mai bine de 25 ani.

 

xpoint_dimm_02

xpoint_dimm_01

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: