IDF 2015 – Intel Curie motorizeaza noua generatie de “wearables”

Scris de: , in categoria: Stiri, in 19 August, 2015.

Anuntat la CES 2015, modulul pentru dispozitive “wearable” Intel Curie are dimensiunea unui unghii si devine din ce in ce mai popular printre dezvoltatori. Modului Curie este alimentat de o baterie similara cu cele folosite de ceasuri, fiind alcatuit dintr-un SoC Intel Quark, senzor cu sase axe cu accelerometru, giroscop si BlueTooth. Ca sa avem solutia completa, Intel a adaugat si 384kB de memorie flash.

Dupa ce a uimit multimea prezenta la MWC 2015 cu paianjenii sai echipati cu tehnologie Curie, CEO-ul Intel, Brian Krzanich a prezentat la IDF 2015 inca doua noi proiecte ce incorporeaza acelasi modul extrem de compact. Primul dintre acestea a fost o bicicleta BMX echipata cu module / senzori Intel Curie in sa si ghidon ce pot masura diferiti parametrii: rasucirea, timpul petrecut in aer, elevatia maxima, unghiul precum si forta de impact la aterizare.

Cea de-a doua aplicatie prezentata este o bratara RFID cu ajutorul careia ne putem autentifica. Datorita senzorilor, aceasta detecteaza daca a fost inlaturata de la mana posesorului si autentificarea prin simpla apropiere nu mai este posibila, o parola de securitate va fi necesara in acest caz. Pentru a face munca dezvoltatorilor mai usoara, Intel a anuntat doua noi instrumente software: Time IQ si Identity IQ. Acestea se alatura deja lansatelor Body IQ si Social IQ.

 

curie_01

curie_02

curie_03

curie_04

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: