Intel a finalizat pregatirea noului proces de fabricatie pe 32 nm

Scris de: , in categoria: Stiri, in 10 December, 2008.

Intel Corporation a finalizat faza de pregatire a procesului de productie pentru urmatoarea sa generatie de microprocesoare, ce continua sa micsoreze circuitele cipurilor pana la 32nm. Compania isi respecta astfel planificarea de a incepe productia noii generatii de procesoare pe 32 nm in cel de-al patrulea trimestru al anului 2009, folosind tranzistori mai performanti, cu densitate mai mare si consum redus de energie.

Intel va furniza o multitudine de detalii tehnice despre tehnologia procesului de productie pe 32 nm si alte subiecte in prezentarile sale din cadrul intrunirii International Electron Devices Meeting (IEDM), care va avea loc saptamana viitoare, la San Francisco. Finalizand etapa de dezvoltare a tehnologiei de productie pe 32 nm, si fiind gata sa intre in productie in orizontul de timp propus, Intel demonstreaza ca isi respecta ritmul ambitios pentru productie si livrare pe piata, denumit strategia “tick-tock” a companiei.

Acest plan se bazeaza pe introducerea unei microarhitecturi de procesor complet noua, alternata cu un proces de productie performant, odata la fiecare douasprezece luni – un efort unic in industria IT. Intrarea in productie a cipurilor pe 32 nm, anul viitor, va marca al patrulea an consecutiv in care Intel si-a atins acest obiectiv.

Comentarii

4 comentarii la: Intel a finalizat pregatirea noului proces de fabricatie pe 32 nm

  1. Laur. a scris pe:

    Oamenii se gandesc deja la avioane iar în curtea lor pare că s-au ivit probleme.
    Băieţi de ce nu spuneţi oare nimic despre TLB Bug ? Toate site-urile de stiri au informatia… la voi bate vantul.
    http://www.google.ro/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&hl=ro&q=Nehalem+TLB+bug&meta=&btnG=C%C4%83utare+Google

  2. Pentru ca nu exista un TLB Bug in versiunea finala a Nehalem, “stirea” a aparut dintr-o neintelegere completa a documentatiei Intel. Poti gasi mai multe lamuriri aici:

    http://techreport.com/discussions.x/15979

    Cat despre bug-uri, toate procesoarele le au, in numar de zeci. Aproape toate sunt recunoscute si reparate cu ajutorul BIOS-ului pana la versiunea finala. Faptul ca la AMD repararea unui bug al TLB a insemnat penalizarea consistenta a performantei nu inseamna ca automat un bug TLB e catastrofic; si Conroe a avut un TLB bug reparat prin BIOS si nu a fost o problema.

  3. Laur. a scris pe:

    Ideea e că ştirea apăruse după lansarea oficiala adica pe 1 decembrie. Desi TLB e destul de greu de dovedit asta ar trebui să ne pună pe ganduri. Şi AMD iniţial a negat existenţa lui, apoi a recunoscut oficial.

  4. Monstru a scris pe:

    Ideea este ca toata comunitatea IT s-a lamurit ca acest bug in cazul Nehalem este pur si simplu un zvon. Noi incercam sa oferim informatii corecte, nu zvonuri lansate de Inq sau Fud.

Lasa-ne un comentariu: