Intel Core i5 4460 & GIGABYTE Z97X-Gaming G1 WiFi-BK

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 12 May, 2014.

Intel Core i5 4460

 
Howdy stranger, is that a gun in your pocket, or… Nu, nu, e doar un Intel Core i5 4460. Ce e ala? Pai inlocuitorul lui Intel Core i5 4440. A, nici ala nu stiti ce este? Pai normal ca nu stiti, ca noi pe LAB501 testam procesoare serioase, nu i5-uri blocate. Ce spui tu, cititorule? De ce discutam acum despre un Intel Core i5 4460? Pai altceva nu avem…nu avem pentru ca procesoarele care ne intereseaza pe noi, adica maretele, deosebitele si overclockabilele K-uri se lanseaza in Iunie, nu acum.

Asa ca astazi am pus ochii pe un i5 blocat… pe care nu l-am fi montat pe platforma intr-o mie de ani daca nu ati fi fost voi curiosi care este treaba cu Haswell Refresh si cu Z97. Serios… nu testam deobicei refresh-uri. Va mai aduceti aminte de Intel Core i7 920, 940 si 965? Da? E… tineti minte ca ulterior au aparut 930, 950 si 975? Na poftim… exact aceeasi situatie o avem si acum… Haswell Refresh = Haswell + 100MHz. S-a inteles? Bun, atunci sa iesim cu totii la o terasa, ca si asa e cald afara.

A…dar stai, acum s-a schimbat ceva…adica a aparut o noua generatie de placi de baza. Pai da…Haswell Refresh este acelasi lucru cu Haswell, prin urmare puteti folosi si placile Z87 impreuna cu noile procesoare. Iar Z97 suporta fara probleme procesoarele Haswell. Stiu, stiu, nu mai intelegi nimic. Pai este simplu… Z97 aduce cateva functii in plus (M2 si SATA Express) precum si suportul pentru procesoarele Broadwell. Yey, fericire si bucurie, procesoare sa fie. Ma rog… bucurie pana apare Skylake, apoi tusti repede sa schimbati platforma cu ceva bazat pe seria 100 de chipset-uri.

E…pana acolo mai este oleaca, asa ca haideti sa revenim putin la momentul de fata si sa aruncam o privire indecenta asupra refresh-ului aplicat procesoarelor Haswell, asupra modelului Intel Core i5 4460 precum si asupra unor modele de placi de baza GIGABYTE Z97 pe care nu le-am prezentat in detaliu pana acum. Ca vorba aia… sa fie tehnologie, da sa ajunga la toata lumea.

 

CPU2

Comentarii

12 comentarii la: Intel Core i5 4460 & GIGABYTE Z97X-Gaming G1 WiFi-BK

  1. rage fuury a scris pe:

    Aha… vazut acum, multumim!
    Acum asteptam excursia in canionul diavolului. 🙂

  2. Ghiţă a scris pe:

    Acuma Monstrule fără să te supăr si deviin puţin de la subiect: de la Asus ce plăci z87;z97;X79 sunt special dedicate pt gaming?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    De ce sa ma supra Ghita? Asus nu au placi dedicate doar gaming-ului, placile lor din seria Republic of Gaming adresand atat gamerii cat si overclockerii.

  4. Mihai a scris pe:

    Salut, Monstrule! Am nevoie de o părere de-a ta: mâine vreau să îmi fac o configuraţie pentru gaming şi sunt nehotărât în legătură cu procesorul, i5-4670K sau i5-4690?

  5. eciv a scris pe:

    Certificate of unmatched stability and reliability? HAHA! Marketing-ul devine din ce in ce mai penibil.

    Tre’ sa faca una “all-in-one”, pe care s-o numeasca “Gigabyte z97x Gaming G1 Sniper Super OC Force Ultra Durable Limited Black WIFI WTF Edition”.

    Ce sa zic .. are culori frumoasa placa..iar cablurile sata imbracate, sunt foarte misto.

    Eu am un procesor blocat (i7-4771), pentru ca am decis ca n-are rost sa fac overclock pe haswell, care oricum e in calduri de cand s-a nascut – si sa sacrific silentiozitatea pentru o crestere minora in performanta.

    Nici nu ma asteptam la mai mult de la haswell refresh. Probabil nici fratiorul broadwell nu va aduce mai multa performanta fata de cat a adus haswell pe langa IB. Deh, n-au concurenta, ne dau performanta cu pipeta .. Si e al naiba de scump acel strop de performanta.

    Poate seriile noi, deblocate, au un TIM mai bun pe chip si merg ridicate mai mult.

    Abia astept un review facut de voi la un i7-4790K

    Un articol bun! 🙂

  6. Mihai a scris pe:

    Salut, Monstrule! Am nevoie de parerea ta: maine vreau sa imi fac o configuratie pentru gaming si sunt nehotarat in legatura cu procesorul, i5-4670 sau i5-4690?

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Mihai – 4670K, din punctul meu de vedere

  8. Mihai a scris pe:

    Merci! M-ai luminat 😀

  9. allin M. a scris pe:

    pe când o să găsim revizii şi la monitoare pe Lab501 Monstrule?…chiar sunt şi eu curios să aflu in limba română şi scris de români cunoscători materiale despre cele mai bune monitoare de gaming; de prelucrare foto; de 24″; de 27″ ; de 30″ ect…

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Alin – momentan nu avem in plan asa ceva…

  11. cata a scris pe:

    de ce i5 4670k ca 4690 pare mai bun doar pentru oc …si daca se poate sami spuneti ce placa de baza ar merge mai bine sau mai buna pe un 4690 as lua un 4690 pentru un sistem nou de gaming…

  12. sorinsandel a scris pe:

    pentru ca 4690 nu e bun doar pentru oc … DEOARECE E BLOCAT …

Lasa-ne un comentariu: