Intel DX58SO2 – SmackOver II incorporeaza Lucid Hydra 100

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 February, 2009.

Tehnologiile SLI si CrossFire sunt prezente de ceva timp pe piata si cu totii cunoastem atat avantajele cat si dezavantajele lor. Lucid Hydra 100 este un integrat capabil sa elimine dezavantajele acestor 2 tehnologii, mutand algoritmul de alocare al cadrelor si a sarcinilor de la nivelul software (driver) la nivelul hardware. Astfel, acest chip este bidirectional, cu o parte conectata la magistrala PCI-Express, iar in cealalta parte beneficiaza de 32 linii PCI-Express configurate in 2 moduri: 2 x 16x sau 4 x 8x. Este asigurata compatibilitate cu toate jocurile si aplicatiile 3D prin faptul ca driverul va vedea o singura placa video conectata, adica in esenta este vazut chip-ul Lucid Hydra. Trebuie mentionat ca, din cauza limitarilor sistemelor de operare care nu permit instalarea si activarea a 2 placi video cu 2 driveri diferiti (ATI si NVIDIA), momentan tehnologia poate functiona cu 1,2,3 sau 4 placi video cu acelasi fabricant al GPU-ului (NVIDIA sau ATI). ivermectina 6mg preço panvel

Lucid Hydra 100 (mai sus poate fi vazut implementat pe o placa de baza Elsa) poate detecta puterea de calcul a fiecarei placi video si aloca sarcinile in functie de aceasta. Astfel daca aveti o placa video ATI Radeon HD3850 si cumparati, sa zicem, inca o placa video ATI Radeon HD4870, Hydra va sesiza faptul ca HD4870 poate calcula 2/3 din totalul sarcinii, iar HD3850 poate calcula aproximativ 1/3 din aceasta. ivermectin 6mg tab Sarcinile vor fi impartite corespunzator, iar totul se va misca fluid, fara intreruperi.

Personal aceasta tehnologie mi se pare un mare pas inainte, dar din pacate ea nu este sustinuta de ATI sau NVIDIA pentru ca asta ar insemna disparitia tehnologiilor SLI si CrossFire de pe piata. ivermectin nebenwirkungen Asadar, am avea 100% spor de performanta cand montam 2 placi identice, spor constant de performanta in orice aplicatie, probleme mult mai mici cu driverele, etc.

Intel Corporation in schimb se pare ca agreeaza foarte mult ideea iar sursa din cadrul gigantului sustin ca SmackOver II (DX58SO2), succesoarea actualei DX58SO va incorpora chipul Lucid Hydra 100 impreuna cu un display cu LED-uri pentru diagnostic si multe alte facilitati. Pentru entuziasti pot sa va spun doar ca, daca driverele suporta, Lucid Hydra poate lucra fara probleme cu 4 placi ATI Radeon HD4870X2 sau 4 placi NVIDIA GeForce GTX295.

Comentarii

Un comentariu la: Intel DX58SO2 – SmackOver II incorporeaza Lucid Hydra 100

  1. WarlordSmoke a scris pe:

    O corectie: “Lucid Myria” cred ca se vroia a fi “Lucid Hydra”

    Ca observatie, “placa de baza” ELSA, nu este in fapt o placa de baza. Are doar chip-ul Lucid Hydra(posibil si alte chipuri ajutatoare) si conectorii PCI Express si de alimentare, nu are socket de CPU, memorii, etc. In concluzie este o placa de baza pentru placi grafice, nu o placa de baza in sensul clasic al cuvantului.

Lasa-ne un comentariu: