Intel premiaza planurile de afaceri ale studentilor

Scris de: , in categoria: Stiri, in 27 May, 2010.

Ieri am avut placerea de a lua parte la prezentarea de catre domnul Gunther Juenger, director Corporate Affairs in cadrul Intel, a programului Intel Challenge ce face parte din seria de investitii facute de producatorul de procesoare in educatie. Acest program vine in intampinarea celor peste 500 de milioane de noi locuri de munca necesare in deceniul urmator datorita liberalizarii pietei fortei de munca din mai multe regiuni ale lumii, iar Intel considera ca investitia in educatie va fi motorul generarii acestor locuri de munca de calitate.

Din Romania 3 universitati participa in acest program: Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea Tehnica din Cluj Napoca. Proiectele inscrise de studenti in Intel Challenge vor fi analizate din punctul de vedere al impactului pozitiv asupra societatii si a potentialului de a genera profit din investitii prin comercializarea tehnologiilor manufacturate de Intel, in zona semiconductorilor, tehnologiilor mobile sau nanotehnologiei. Mai multe informatii despre acest program se regasesc la adresa urmatoare:

http://www.intel.com/education/highered/entrepreneur/

Participantii vor concura pentru premii in valoarea de US$ 150.000, iar castigatorii etapelor regionale vor participa in Noembrie la Intel + Berkeley technology Entrepreneurship Challenge gazduita de Universitatea Berkeley din California.

Ca fapt divers, acum doua saptamani a avut loc Targul International Intel de Stiinta si Tehnologie in San Jose, California, destinata elevilor de liceu. Romania a avut 3 participanti si s-a intors acasa cu 4 premii: Paul Sucala din partea Colegiului National Silvania din Zalau si Cristian Rosu din partea Colegiului National “Emanoil Gojdu” au luat premiul I la categoria “Echipe” precum si distinctia “United States Coast Guard Recreational Boating Safety Award” pentru un dispozitiv ce identifica posibilitatea unui accident auto si preia controlul in cazurile extreme, iar Ionut Alexandru Budisteanu de 16 ani din partea Colegiului National Mircea cel Batran din Ramnicu Valcea a luat premiul IV in categoria “Computer Science” si premiul I acordat de compania “Association for Computing Machinery” pentru o aplicatie in domeniul inteligentei artificiale. “Aplicatia pentru care am primit premiul este NeurosLab Rapid Application Development for Artificial Intelligence. Prin proiectul meu se pot crea, simula si invata retele neuronale artificiale multi perceptron. Ca sa arat ce se poate face in aplicatia mea am creat 4 exemple, dar se poate extinde pentru foarte multe alte exemple” a declarat Ionut.

Intel va continua investitiile in educatie , tintind ca pana in 2014 proiectele lor sa fie in desfasurare in peste 100 de tari iar sistemele puse la dispozitie sa poata deservi peste 100 milioane de elevi si profesori.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: