Intel pune tunurile pe nVidia Ion

Scris de: , in categoria: Stiri, in 23 February, 2009.

Lupta pentru miniaturizarea calculatoarelor personale include si un conflict la nivel de PR intre principalii pretendenti de pe piata.  Platforma nVidia Ion, desi a ales sa foloseasca tot un procesor Intel Atom, este bazata pe chipset-ul cu video integrat 9400M. Iar acest lucru se pare ii deranjeaza la culme pe cei de la Intel…

Principalele „acuzatii” pe care le aduce Intel sunt ca platforma nVidia Ion consuma mai mult curent, ca se bazeaza pe un chipset deloc inovativ (derivat din MCP79M/NCP7A), sau ca nVidia a trimis intentionat unitati de stoc diferite redactorilor de specialitate pentru testare.

O sa revin cu o editare ulterioara dupa ce nVidia va raspunde in mod oficial acestor acuzatii. Pe moment insa nu ma pot abtine sa nu postez un link catre un test comparativ intre placile video integrate (IGP) si performantele acestora (aceiasi Anandtech realizand recent si un test in avanpremiera al platformei Ion).

Este astfel destul de evident ca platforma Intel pentru Intel Atom (bazata,  apropo de una din acuzatiile de mai sus, pe un chipset cu adevarat invechit – 945GSE) nu poate constitui momentan un adversar redutabil pentru nVidia Ion. Lucrurile se pot insa schimba in ultimul trimestru al acestui an, cand Intel va lansa procesorul cu IGP si controller de memorie integrat pe o singura pastila, cu „nume de cod” Pineview.

De asemenea, reamintesc cititorilor ca saptamana trecuta Intel a intentat proces nVidiei, cerand justitiei sa opreasca nVidia in a mai produce chipset-uri pentru noile procesoare Intel cu controller de memorie integrat (precum cele pe socket LGA 1366 sau LGA 1156).

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: