IoT 2015 – Advantech

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 August, 2015.

Advantech

 
Daca de Acer ati auzit cu siguranta, Advantech este genul de companie de care au auzit doar cei care se ocupa cu automatizari si solutii embedded. Cu toate acestea, compania are peste 7000 de angajati, ocupa locul 10 in topul “Best Taiwan Global Brands 2014” si are chiar si reprezentanta in Romania.

Cu ce se ocupa Advantech? Ei bine, de data aceasta discutam despre o companie pentru care IoT este principalul obiect de activitate de ceva vreme. Cei de la Advantech produc senzori si solutii de management pentru industria auto, industria medicala, cladiri de birouri s.a.m.d. Si evident, nu discutam doar despre senzori ci despre solutii complete de automatizare si management.

De exemplu, unul dintre domeniile unde cei de la Advantech au aplicat in practica IoT sub forma de Smart City este monitorizarea si taxarea traficului pe autostrazi. Mai precis, in Taiwan nu ai nevoie sa opresti nicaieri pentru a plati taxa de autostrada sau de pod si nu trebuie sa iti cumperi vigneta. Senzorii montati pe aceeasi infrastructura cu camerele de control al traficului scaneaza automat numarul masinii iar taxa este retrasa automat de pe cardul soferului.

Un alt domeniu este cel medical, Advantech producand sisteme digitale de control pentru pacienti. Practic, in momentul in care un pacient este internat in spital, patul sau este dotat cu un display LCD care comunica cu o unitate centrala. Pacientul poate solicita ajutor apasand un buton, poate cere schimbarea perfuziei, s.a.m.d, si totul este conectat si inregistrat de unitatea centrala a spitalului.

Nu in ultimul rand, una dintre aplicatiile practice ale solutiilor produse de Advantech este chiar cladirea acestora de birouri, consumul de curent fiind imbunatatit substantial datorita utilizarii unui sistem centralizat de control. Tot cu ajutorul acestui sistem se rezerva sali de conferinte si se monitorizeaza traficul in cladire.

Pentru a demonstra cat de eficient si avansat este acest sistem de control, cei de la Advantech au montat in cladire un perete intreg alcatuit din mai multe tipuri de plante. Acestea au nevoi diferite din punct de vedere al cantitatii de apa sau al frecventei cu care sunt udate si intreg ansamblul este controlat de catre sistemul de control centralizat al caldirii, fiecare planta fiind udata automat dupa un program potrivit speciei din care face parte.

 
Advantech-01

Advantech-02

Advantech-03

Advantech-04

Advantech-05

Advantech-06

Advantech-07

Advantech-08

Advantech-09

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: