IoT 2015 – Holux

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 August, 2015.

Holux

 
Incet, dar sigur, ne apropiem de finalul epopeei noastre pe taramul Internet of Things. V-am povestit deja despre mai multe companii care au o abordare foarte interesanta a subiectului si au mai ramas doar cateva, cum ar fi cei de la Holux, o companie de dimensiuni ceva mai mici prin comparatie cu gigantii prezentati pana acum.

Holux este o companie fondata in urma cu 21 de ani, cu un numar de 150 de angajati si un capital de ~11.8 milioane de dolari. Compania produce GPS-uri, camere pentru masina, senzori de temperatura dar si dispozitive purtabile cum ar fi smart watch-uri.

Am avut ocazia sa vizitam fabrica din Hsinchu, unde tocmai se asamblau un nou lot de camere pentru masina dar si de a vedea pe viu produse noi, cum ar fi smartwatch-ul Impulse 8100. Acesta este axat pe monitorizarea activitatii sportive dar si pe monitorizarea constanta a pulsului, detectia oboselii la volan si monitorizarea somnului. Evident, datele sunt trimise catre smartphone si apoi incarcate in cloud, asa cum ii sta bine oricarui dispozitiv inteligent actual.

Cu toate acestea, cel mai bun exemplu de integrare IoT il gasim in conceptul IoLiving, platforma de monitorizare a temperaturii dedicata atat intreprinderilor (cum ar fi restaurante) cat si utilizatorului casnic. Practic, discutam despre mai multi senzori de temperatura, umiditate si CO2 pozitionati in restaurant sau in casa, acestia putand fi monitorizati cu ajutorul smartphone-ului. In functie de momentul zilei putem ajusta temperatura sau umiditatea in camera conform nevoilor (somn, etc), numarului de clienti s.a.m.d.
 

a-00

a-01

a-02

a-03

a-04

a-05

a-06

a-07

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: