Lenovo îmbogăţeşte familia de notebook-uri uşoare şi ultrasubţiri Think PadX300

Scris de: , in categoria: Stiri, in 18 November, 2008.

Astazi am primit un comunicat de presa interesant pentru fanii solutiilor mobile…

Bucureşti, 17 noiembrie 2008: Lenovo a anunţat lansarea notebook-ului ThinkPad X301, cel mai uşor şi subţite model din clasa sa1. Ca şi în cazul predecesorului său, ThinkPad X300, care s-a bucurat de o apreciere unanimă în industria de profil, X301 oferă funcţii şi tehnologii de ultimă oră într-un model ale cărui coordonate pornesc de la mai puţin de 1,4 kg şi 2,5 cm grosime. Notebook-ul oferă totodată şi o capacitate de stocare extinsă oferită de un SSD de 64 GB sau 128 GB. ThinkPad X301 permite o performanţă îmbunătăţită cu aproape 20% comparativ cu ThinkPad X300 datorită celei mai recente memorii DDR3 şi noului model de procesor Intel® Core 2 Duo cu un consum2 redus.

“Lenovo continuă să impulsioneze lumea tehnologiei oferindu-le managerilor dornici de mobilitate cele mai noi tehnologii de stocare SSD şi display digital prin noul notebook ThinkPad X301”, a declarat Sam Dusi, vice president worldwide notebook product marketing, Lenovo. ”Prin X301 extindem angajamentul nostru de a combina ultraportabilitatea cu funcţionalitatea şi a oferi totodată utilizatorilor din mediul de afaceri cele mai avansate şi performante funcţii de computing.”

Noul suport pentru DisplayPort permite vizionarea uşoară a conţinutului high definition pentru modelele cu DVD burner foarte subţire. Cu ajutorul DisplayPort şi VGA, utilizatorii pot urmări conţinutul high definition pe mai multe ecrane. Creat pentru a oferi cele mai bune posibilităţi de conectivitate wireless, notebook-ul ThinkPad X301 este disponibil într-o serie de modele cu broadband mobil şi WiFi3 de mare viteză pentru conectare wireless la internet precum şi cu tehnologie Bluetooth şi Ultra-Wideband pentru conectare wireless la alte dispozitive mobile. Modelele adaptate pentru WiMAX vor fi disponibile în curând. Modelele echipate cu GPS4 şi broadband mobil de mare viteză permit persoanelor care călătoresc să navigheze cu uşurinţă atât la birou cât şi în aeroporturi.

Notebook-ul încorporează tehnologiile Lenovo ThinkVantage, un set unic de instrumente hardware şi software special concepute de către Lenovo pentru mărirea productivităţii şi manevrabilităţii.

Folosind instrumentele Access Connections, utilizatorii pot naviga cu uşurinţă pe interfaţă pentru a avea acces la internet şi reţea. De asemenea, sistemul Lenovo Power Manager îmbunătăţit face posibil un control mai bun asupra funcţiilor notebook-ului, oferind totodată şi o durată extinsă de viaţă a bateriei.

Notebook-ul ThinkPad X301 continuă politica Lenovo de a oferi produse ecologice superioare. Ecranul LED backlit de 13.3 inci, SSD şi tehnologiile ce oferă o înaltă eficienţă energetică permit clasificarea EPEAT Gold pentru acest model. Această clasificare se adaugă portofoliului cuprinzător de produse Lenovo ThinkPad şi ThinkCentre clasificate EPEAT Gold.

Preţuri şi disponibilităţi5

Preţurile pentru notebook-urile ThinkPad X301 încep de la 3650 USD. Preţurile nu conţin TVA. Produsele sunt disponibile prin Partenerii de Business Lenovo sau accesând www.lenovo.com.

Despre Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie care se axează pe realizarea de calculatoare personale cu o structură excepţională. Lenovo dispune de un model de afaceri bazat pe inovaţie, eficienţă operaţională şi satisfacţia clienţilor care vizează şi investiţiile în pieţele emergente. Formată în urma achiziţiei fostei divizii IBM Personal Computing de către Grupul Lenovo, compania dezvoltă, produce şi comercializează în întreaga lume servicii şi produse tehnologice fiabile, de înaltă calitate şi uşor de folosit. Lenovo deţine centre de cercetare importante în Yamato, Japonia; Beijing, Shanghai şi Shenzhen, China; şi Raleigh, Carolina de Nord. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.lenovo.com.

1Comparativ cu principalii comercianţi care oferă notebook-uri cu ecran de 13 inci: Sony, Dell, Apple, Asus şi Fujitsu Siemens. Pentru modelul cu DVD burner inclus.
2Pentru sisteme configurate similar ce folosesc PC Mark05.
3Provideri de Servicii WWAN: Este necesar un acord încheiat separat cu provideri de servicii, terţe părţi selectate, iar acesta se va supune aprobării de credit şi termenilor/serviciilor aplicabile corespunzătoare, precum şi planului de rate şi hărţii de acoperire corespunzătoare provider-ului respectiv. Serviciul este disponibil pe pieţele metropolitane selectate, nu este disponibil în toate zonele. Provider-ul de servicii, nu Lenovo, este unicul răspunzător pentru aceste servicii. Clienţii Lenovo pot fi contactaţi după achiziţionare pentru activarea serviciului. Este posibil ca pentru seriviciile de roaming internaţional să se aplice restricţii speciale referitoare la credit şi dreptul de proprietate, precum şi taxe suplimentare. Este posibil ca pentru anumite soluţii/aplicaţii să fie necesare o conexiune în reţea, software furnizat de o terţă parte, hardware suplimentar şi/sau abonament pentru servicii furnizate de o terţă parte. Se aplică restricţii suplimentare. Această ofertă se poate modifica.
4GPS disponibil numai pemtru modelele WWAN, ne necesitând un card. Utilizatorii trebuie să fie conectaţi la Internet pentru a putea folosi aplicatii de mapping sau pentru a descarca software-uri GPS. Software-ul GPS nu este inclus
5Preţurile nu includ taxe sau costuri de expediţie şi se pot modifica fără un avertisment prealabil. Preţurile la reselleri pot să difere. Preţurile nu includ toate caracteristicile pentru care se face reclamă. Toate ofertele sunt valabile în limita stocului disponibil. Lenovo îşi rezervă dreptul de a modifica ofertele de produse şi specificaţiile acestora în orice moment, fără un avertisment prealabil.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: