Noctua lanseaza NH-C14

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 November, 2010.

Este inutil sa mai incep cu povestile despre compania Noctua dar pentru cine nu este familiarizat cu acest domeniu spun doar ca ei reprezinta standardul de calitate pe care celelalte companii trebuie sa il atinga: arhitectura, baza si sistemul de prindere sunt trei factori extrem de importanti la care coolerele Noctua exceleaza.

Desi coolerele orizontale nu pot fi la fel de performante ca si cele de tip tower sau twin tower din cauza unor limitari arhitecturale, sunt placut impresionat sa vad un cooler de “tip 14”, chiar daca este unul orizontal.

Zilele acestea compania austriaca a lansat NH-C14, un cooler orizontal cu suport pentru doua ventilatoare de 140mm si care este varianta imbunatatita a lui NH-C12P. Am spus mai sus ca este vorba despre un cooler de tip 14, pe care din pacate il astept de mult timp de la Thermalright sau de la Prolimatech. VenomousX si SuperMega trebuiau sa fie coolere de tip 14, pentru ca doar in felul acesta se vor obtine imbunatatiri semnificative folosind aceeasi tehnologie de fabricatie si aceleasi materiale. Un cooler de tip 14 va aduce o suprafata mai mare de disipare, care ajutata de airflow-ul mai bun al ventilatoarelor de 140mm va creste eficienta exact in intervalul de care sunt interesati cei mai multi utilizatori. Noctua se pare ca imi “asculta dorintele”  si sper ca voi mai vedea numarul 14 in denumirile coolerelor.

Sa nu uitam ca am vrut un cooler tower mai lat si cu mai multe heatpipe-uri si am avut ocazia sa vedem asa ceva concretizat in misteriosul prototip tower ale carui poze au fost facute publice cu ceva timp in urma.

La TDP-uri mari lucrurile sunt putin mai complicate pentru ca limitarile vin in primul rand de la transferul termic ihs-baza si un cooler mai mare sau cu mai multe heatpipe-uri nu va avea neaparat performante mai bune. Nu voi intra in detalii pentru ca in articolele mele ati putut citi deja despre limitari si TDP-uri uriase, dar mai spun ca Noctua au dorit prin acest cooler sa micsoreze diferenta de performanta dintre coolerele orizontale si cele tower, lucru pe care vom avea ocazia sa il verificam.

Pachetul coolerului este complet, prinderile acopera toate platformele noi, nimic neobisnuit pentru magicienii racirii pe aer. Pasta termica inclusa dateaza din cretacic si se numeste NT-H1, TIM care ar cam fi vremea sa fie inlocuit pentru ca nu este la nivelul coolerelor si in plus este depasit ca performante de prea multe din celelalte paste termice.

Va las in compania pozelor in care puteti admira noul cooler precum si caracteristicile lui tehnice:

Comentarii

6 comentarii la: Noctua lanseaza NH-C14

  1. Un pret estimativ?

  2. Bogdan Posea a scris pe:

    Asteptam testul.

    P.S.: pretul este de 75 de euro.

  3. mihai a scris pe:

    genul asta de design nu a fost foarte perf la nici o firma din domeniu, sa vedem ce va face Noctua, desi ma indoiesc ca va fi un prudus cu performante de top,
    o abordare curajoasa din partea echiperi noctua

  4. poparamiro Post author a scris pe:

    Nu va invinge towerele dar este interesant de vazut ce diferenta avem intre ele.

    Este destul daca va fi cel mai bun cooler orizontal, lucru defel greu avand in vedere specificatiile si calitatea Noctua.

  5. DanD a scris pe:

    yes, yes! delicious 🙂

  6. Pompa caldura a scris pe:

    Noctua este unul din cei mai tari producatori de ventilatoare?

Lasa-ne un comentariu: