Noutati de la INTEL DEVELOPER FORUM

Scris de: , in categoria: Stiri, in 24 September, 2009.

In cadrul INTEL DEVELOPER FORUM (IDF), SAN FRANCISCO , Paul Otellini, Presedinte si CEO Intel, a prezentat un wafer de siliciu ce conţine primul chip functional din lume construit pe tehnologia de fabricare pe 22nm. Circuitele de testare pe 22nm includ atat memoria SRAM, cat si circuite logice ce vor fi folosite in viitoarele microprocesoare Intel. Waferul pe 22nm prezentat de Otellini este construit din matrite individuale ce contin 364 de milioane biti de memorie SRAM si are peste 2,9 miliarde tranzistoare pe o suprafata de marimea unei unghii. Chipul contine cea mai mica celula SRAM creata vreodata,  raportata la 0.092 microni2.

Compania a prezentat primele sisteme echipate cu procesorul Westmere, primul procesor Intel pe 32nm, ce integreaza un nucleu grafic chiar in pachetul procesorului. Totodata, Intel Developer Forum a constituit cadrul de prezentare a noii arhitecturi cu nume de cod Sandy Bridge, pe 32nm. Sandy Bridge va beneficia de un nucleu grafic integrat de a sasea generatie, pe aceeasi matrita cu procesorul, si va include instructiuni AVX.

Comentarii

Un comentariu la: Noutati de la INTEL DEVELOPER FORUM

  1. SCUMP DOMLE SCUMP a scris pe:

    Un lucru bun dar cred ca ar trebui creat alt tip de hardware in vitor mai simplu si mai eficient .Uitativa de ex la placa de baza cate comunica intre ele si asa mai departe.Oricum exista o limita fizica la acest tip din ziua de azi ca la hdd asta poate ce sa mai sata3 prostie omeneasca .A daca ai un ssd pe sata 3 da dar ceva cu platane niciodata nu va face fata .

Lasa-ne un comentariu: