Presedintele Intel, Craig Barrett, in vizita oficiala la Bucuresti

Scris de: , in categoria: Stiri, in 4 March, 2009.

Presedintele companiei Intel, Craig Barrett, a sustinut astazi un discurs despre educatie in fata studentilor Universitatii Politehnice din Bucuresti, subliniind faptul ca educatia si tehnologia sunt puncte cheie in crearea unei economii inovatoare. Craig Barrett a reiterat disponibilitatea colaborarii cu guvernul pentru a extinde utilizarea computerelor si a altor tehnologii in vederea imbunatatirii sistemului educational.

Cu ocazia prezentei sale la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Craig Barrett a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa. Distinctia recunoaste meritele intelectuale ale lui Barrett si este cel mai inalt titlu pe care UPB il confera unei persoane publice.

Craig Barrett se intalneste in cursul zilei de astazi si cu oficiali guvernamentali pentru a purta discutii despre modalitatile prin care Intel poate sustine planul guvernului roman de consolidare a strategiei privind educatia asistata de tehnologie. O initiativa demarata deja in tara noastra in acest sens este Programul Intel Teach, cu scopul de a intensifica educatia primita in scoala prin instruirea profesorilor in integrarea tehnologiei in programa scolara. Intel colaboreaza cu dezvoltatorul roman de software, SIVECO, pentru a facilita instruirea profesorilor. Se preconizeaza ca aproximativ 35.000 de profesori romani vor absolvi programul Intel Teach in anii ce urmeaza.

Presedintele Intel isi va incheia vizita in Romania la Muzeul National de Arta, unde va participa la un forum organizat in colaborare cu Camera de Comert Romano-Americana. Barrett va vorbi despre cum poate beneficia Romania de avantajele utilizarii echipamentelor si solutiilor IT&C pentru a fi competitiva pe piata unica europeana. El este de parere ca investitiile in dezvoltarea infrastructurii IT&C, cum ar fi accesul la Internetul in banda larga, sunt elemente cheie pentru dezvoltarea economica si crearea de locuri de munca.

La forum sunt asteptate aproximativ 100 de persoane, inclusiv reprezentanti guvernamentali si manageri IT din ministere, consilieri, lideri ai companiilor IT&C locale, precum si directori ai celor mai mari companii multinationale din Romania.

Vizita din tara noastra face parte din ultimul turneu european al lui Craig Barrett in calitate de ambasador al Programului Intel World Ahead.

Prin programul sau World Ahead, Intel incearca depune eforturi sa imbunatateasca educatia, sanatatea, mediul antreprenorial si serviciile guvernamentale in tarile in curs de dezvoltare din toata lumea prin accelerarea accesului la calculatoare, conectivitate si pagini web cu continut localizat.

In luna ianuarie a acestui an, Barrett si-a anuntat intentia de a se retrage din pozitia de presedinte al Intel, urmand sa se pensioneze in mai.

Comentarii

Un comentariu la: Presedintele Intel, Craig Barrett, in vizita oficiala la Bucuresti

  1. Cred ca tinerii din ziua de astazi ar trebui sa puna mai mare accent pe pastrarea valorilor nationale.
    Aceasta se poate realiza intr-un fel prin amintirea acestor valori cu ajutorul muzeelor.
    Muzeul Universitatii Politehnica Bucuresti a fost realizat de catre studentii universitatii publicat temporar la adresa
    http://muzeuupb.uuuq.com.
    Pentru sugestii de imbunatatire a site-ului care este doar o macheta puteti scrie un mesaj catre administratorii site-ului in formularul de
    http://muzeuupb.uuuq.com/index.php?page=contact multumim pentru ajutor.

Lasa-ne un comentariu: