Procesoarele AMD Opteron cu sase nuclee lansate oficial

Scris de: , in categoria: Stiri, in 1 June, 2009.

AMD a lansat astazi primele procesoare ce incorporeaza nativ 6 nuclee de executie. Acestea fac parte din gama Opteron si sunt destinate platformelor workstation si server cu 2, 4 sau 8 astfel de procesoare. Un procesor bazat pe nucleul “Istanbul” (six-core) va fi cu aproximativ 34% mai rapid decat predecesorul sau bazat pe nucleul “Shanghai” (quad-core), pastrand aceeasi frecventa si acelasi TDP (75W). Destul de interesant, nu?

Trebuie mentionat ca acest nou procesor beneficiaza de toate avantajele tehnologiilor de virtualizare dezvoltate de AMD (AMD-V Suite) dar si de economisire de energie (AMD-P Suite). Dintre acestea, cea mai folositoare mi se pare AMD Power Cap technology prin intermediul careia putem limita puterea consumata de un workstation / server la o anumita valoare prestabilita. Facilitate foarte utila intreprinderilor mici si mijlocii care urmaresc reducerea costurilor la energie. ivermectin tapeworm treatment

O alta tehnologie care mi se pare extrem de utila este HT Assist care imbunatateste semnificativ latimea de banda disponibila la comunicarea intre procesoare in sistemele echipate cu 4 sau 8 procesoare.

Preturile pentru noile procesoare vor fi la nivelul celor pe care le inlocuiesc (nucleul “Shanghai”), asadar vesti bune pentru cei care doresc sa isi upgradeze server-ul sau pur si simplu intentioneaza sa-si cumpere un server bazat pe solutia de la AMD.

HP deja a anuntat noua gama ProLiant G6 bazata pe procesoare six-core de la AMD. Aceasta beneficiaza de tehnologii revolutionare cum ar fi: Dynamic Power Capping, Sea of Sensors si Virtual Connect Flex-10. compre ivergot Ne asteptam ca si ceilalt integratori sa anunte produse similar bazate pe noul procesor Opteron cu nume de cod “Istanbul”.

La intrebarea fireasca privind migrarea acestui nucleu pe platforma desktop, oficialii AMD au declarat ca deocamdata au loc o serie de teste interne la finalul carora se vor decide daca o asemenea miscare este oportuna sau nu. Six-core pe desktop ar fi o miscare interesanta si cu siguranta 3D Mark Vantage si WPrime ar fi incantate de nucleele suplimentare disponibile. ivermectin sq injection dog

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: