Quadro FX 5800: 4 GB de memorie pentru 3499 USD

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 November, 2008.

Preturile sensibil mai mari cerute pentru versiunile profesionale de placi video sunt, de regula, justificate de o minutioasa optimizare a driverelor necesare rularii aplicatiilor grafice. Uneori, placile grafice profesionale se deosebesc de rudele lor obisnuite nu numai prin frecventele de operare, ci si prin cantitatea de memorie grafica, aceasta ultima caracteristica devenind, in ultimul timp, tot mai accentuata. Chiar ieri, Nvidia a lansat Quadro FX 5800, o inovatie anuntata ca fiind “placa pentru profesionisti cea mai puternica din istoria card-urilor grafice.”

Asadar, Quadro FX 5800 incorporeaza nu mai putin de 4 GB de memorie GDDR3 cu un bus pe 512 biti si este bazata pe chip-ul GT200 (ar putea fi GT206 pe 55nm?) cu 240 de procesoare de stream complet programabile in timpul utilizarii tehnologiei Nvidia CUDA. Se mai vorbeste de o latime de banda a memoriilor de 102 GB/s si de un fill rate de 52 miliarde de texels/secunda. Ocupand doua slot-uri pe placa de baza, Quadro FX 5800 dispune de doua porturi DVI Dual-Link si de un conector DisplayPort. Conectarea unui monitor prin intermediul portului D-Sub se poate realiza cu ajutorul unui adaptor. Alimentarea este posibila prin intermediul deja obisnuitilor conectori cu sase si opt pini, iar consumul este estimat la 189W.

Cu toate ca in privinta frecventelor nominale de functionare producatorul pastreaza tacerea, acestea pot fi calculate, tinand seama de specificatiile tehnice oferite, destul de usor. Astfel, frecventa de lucru a procesorului graphic este egala cu 650 MHz, iar memoriile opereaza la 1600 MHz DDR. Sa notam faptul ca o placa video GeForce GTX 280 cu 1 GB de memorie GDDR3 opereaza la frecventele de 602/2214 MHz (GPU/memorie). Prin urmare, ca regula clasica, odata cu sporirea cantitatii de memorie scade frecventa de operare a acesteia. Asteptata in magazine catre sfarsitul acestei luni, placa video Quadro FX 5800 are un pret recomandat de 3499 USD.

NVIDIA Quadro FX 5800

NVIDIA Quadro FX 5800

Comentarii

4 comentarii la: Quadro FX 5800: 4 GB de memorie pentru 3499 USD

  1. Gently a scris pe:

    Is curios cat o sa scada din pret, deocamdata e cam piperat.

  2. Alex a scris pe:

    asa este ca e scump dar e foarte buna:D

  3. ba da placa asta video e asa de scumpa incat imi iau 10 calculatoare de-ale mele :))

  4. Victor a scris pe:

    Este o placa dedicata, in special utilizata in programare, renderizare de texturi in definitii foarte mari, si totusi nu cred ca este un varf avand in vedere ca este o placa pt “general consuming”. Da, este foarte buna la un nivel mediu de utilizare, adica gamming si rezolutii foarte mari. Dar pentru development este aproape minuscula.

Lasa-ne un comentariu: