Republic of Gamers in format mATX

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 February, 2009.

Acum cateva saptamani va povesteam despre “juniorul” cu X58 al celor de la DFI, care integra componente de calitate si o serie intreaga de facilitati destinate overclockerilor intr-o placa de baza in format mATX. Ideea este salutara, oferind celor mai excentrici dintre noi posibilitatea de a realiza un sistem foarte puternic intr-un format liliputan, insa nu ma asteptam sa se bucure de succes, produsul fiind evident un fel de nisa a nisei. Ei bine, se pare ca cei de la Asus au apreciat ideea, implementand-o in cadrul unui produs similar si nu orice produs, ci o placa de baza din seria Republic of Gamers, mai precis din familia Rampage 2.  Bit-tech au publicat ieri cateva imagini ale acestui produs, oferind si o serie de detalii.  Momentan produsul poarta denumirea Rampage 2 Gene si ofera o serie de specificatii promitatoare. Astfel, pe o placa de baza mATX putem gasi acum un etaj de alimentare al procesorului in 8 faze, precum si alimentare in doua faze pentru IOH si memoria RAM. De asemenea, in ciuda dimensiunilor reduse, placa este dotata cu 6 sloturi de memorie si doua sloturi PCI-Express 2.0 x16, cu ajutorul carora poate fi realizata o configuratie de tip SLI sau CrossfireX. Pastrand traditia seriei Rampage, putem gasi la locul lor butoanele Power si Reset on-board, insa exista si o serie de noutati. Astfel, din cate putem observa analizand mai atent layout-ul, Gene nu mai dispune de doua chip-uri de BIOS ca predecesoarele sale si nici butoanele TweakIT nu sunt la locul lor. Se pare ca sistemul TweakIT va fi implementat pe aceasta placa de baza, dar controlul va fi realizat cu ajutorul tastaturii, nu prin butoanele dispuse direct pe placa, asa cum ne-am obisnuit pana acum.

Specificatiile sunt promitatoare, insa fiind vorba despre o placa din seria ROG, pretul va fi cu siguranta unul pe masura. Personal apreciez un asemenea produs, fiind o provocare sa construiesti un sistem mATX high-end bazat pe X58 si i7, insa sunt sceptic in legatura cu succesul pe care astfel de initiative il pot avea in randul consumatorilor. Probabil ca, la fel ca si in cazul DFI-ului echivalent, Asus Rampage 2 Gene reprezinta mai mult o demonstratie tehnologica decat un produs destinat vanzarii in cantitati mari.

Comentarii

2 comentarii la: Republic of Gamers in format mATX

  1. spiderr a scris pe:

    ASA DA… deci cand au facut palca asta s-au gandit fix la mine 🙂 … este exact ce imi trebuie sa imi fac mega power HTPC 😀

  2. DanD a scris pe:

    Asa!! ACUM?! doar ce am renuntat la ideea de a gasi o placa de baza buna pentru sli in format mic pentru ca speram la un mATX cu o carcasa micra sau lian-li cube !

    Acum firar sa fie de treaba – mi-am si comandat un ditamai coolermaster de afara [ca binenteles ca la noi nu gasesti mereu ce vrei]

    Trist! e ca si cand nu ti-ai putut lua FIAT 500 si la naiba te opresti la BMW si iti iei X5!

    Vroiam fiatul 🙁

Lasa-ne un comentariu: