Review – Asus Strix Radeon R9 Fury

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 10 July, 2015.

Asus Strix Radeon R9 Fury

 
Gata, este oficial! Toate companiile importante din IT au complotat intens in aceasta vara pentru ca noi sa ramanem la birou, in loc sa plecam la munte, mare, soare, gratar, etc. Nu incape nici urma de indoiala, atat AMD, cat si Nvidia sau Intel vor sa va desfatam toata vara cu review-uri peste review-uri, in loc sa ne desfatam noi cu relaxare si ceva rece in mana.

Nu ma credeti? Ei bine, va spun de pe acum ca veti vedea o gramada de lansari si review-uri de acum si pana in Septembrie. Placi video, procesoare, placi de baza, toate se lanseaza in Iunie, Iulie si August. Bine, recunoastem, poate meritam asta, tinand cont ca am hibernat o perioada destul de lunga in iarna, dar o asemenea aglomeratie de lansari va spun sincer ca nu am mai vazut de multa vreme.

Sezonul lansarilor de vara a debutat pe 1 Iunie, odata cu lansarea lui GTX 980 Ti. Abia au trecut doua saptamani si si-a facut aparitia seria Radeon 300 si doar o saptamana mai tarziu va povesteam despre AMD Radeon R9 Fury X. A urmat o binemeritata pauza si dupa aproape 3 saptamani in care am putut rasufla usurati (deh, nici o lansare) a venit momentul sa vedem cum se prezinta ce-l de-al doilea membru al familiei Fury, mai precis AMD Radeon R9 Fury. Fara X….

De aceasta data insa lucrurile stau putin diferit fata de lansarea lui Fury X. Prin asta ma refer la faptul ca nu mai discutam despre referinte AMD, ci direct de implementari de la parteneri. Si cei mai harnici pana acum s-au dovedit cei de la Asus, care nu doar ca au fost singurii care au adus sample-uri in Romania, dar chiar au lansat un model custom complet, atat din punct de vedere al solutiei de racire, cat si din punct de vedere al PCB-ului.

Spre deosebire de celalalt partener AMD care va avea Fury disponibil in momentul lansarii (adica Sapphire), care nu au adus nici sample-uri si au si trantit un mare cooler pe un PCB de referinta AMD. Boooo.. bad Sapphire… bad! Ei bine, baietii de la AMD ne-au pus la dispozitie un Fury din seria Strix, mai precis Asus Strix Radeon R9 Fury, asa ca haideti sa dam pagina si sa vedem exact despre ce este vorba.

 
Intro

Comentarii

24 comentarii la: Review – Asus Strix Radeon R9 Fury

  1. Parca e un review facut sa arate cat de bun e GTX980Ti , nu altceva… 🙂
    Deci imi iau GTX980Ti, merci Monstrule! 🙂

  2. Monstru Post author a scris pe:

    =))

  3. rage fuury a scris pe:

    Mai Cristi, da ai o logica sa-ti traiasca… Chiar aveai nevoie de inca un review ca sa stii ce poate un 980Ti?!? Puteai sa-ti iei de o luna un 980Ti daca iti permiti…

    Multumim pentru review Monstru… Acum citesc…

  4. KashunatoR a scris pe:

    Eu as spune ca Fury X nu s-a impus deloc in duelul cu 980 ti, nici prin finete nici prin forta bruta nici prin vreun alt procedeu.
    Fara suparare dar mi se pare ca Fury vs 980 ar fi trebuit comparate si in regim de OC amandoua, oricine poate sa lucreze cu niste slidere in ziua de azi.

  5. ElectricPlayer a scris pe:

    GO GO FURY!!! Urmatoarea mea placa video! 10x pt review

  6. Codrin a scris pe:

    R9 Fury pare o placa excelenta comparativ cu GTX 980 sau GTX 980 Ti care sunt pline de coil whine si drivere de rahat in ultima vreme din partea celor de la nvidia (crash in jocuri, crash in Chrome, si multe BSOD in win 10).
    Eu am schimbat doua GTX 980 Ti, una de la Gigabyte G1 si una de la MSI si ambele aveau coil whine, chiar asteptam ceva de la AMD ca m-am saturat de dezastrele celor de la nvidia. Doar placi care bazaie si tiuie fac in ultima vreme. Cine nu a pus mana pe ultimele placi nvidia sa se abtina de la comentarii ca nu ma intereseaza ce ati auzit voi din review-uri de pe net pline de minciuni si care nu zic nimic depre acest aspect dezastos. Daca nu ati testat nu aveti de unde sa stiti cat sunt de praf din pricina coil whine-ului foarte accentuat, e ca si cand iti tiuie urechile cand te joci si le auzi…

  7. vdmagix a scris pe:

    Ce vreau eu sa zic e ca daca iti iei un 980 OC din fabrica (in exemplul de mai jos e un Gigabyte 980 GTX G1 Gaming), si mai bagi niste OC un pic (+173 la core clock si +120 la memorie), fara sa umbli la voltaj, ajungi peste Fury Pro.
    2.761,69 RON pretul pe la magazine online la 980 G1, nu pun link sa nu ziceti ca fac reclama :).
    FIRE STRIKE EXTREME 1.1 6901 puncte http://www.3dmark.com/3dm/7702814?
    Acuma, 980 a fost lansat anu’ trecut. AMD au reusit, dupa umila mea parere sa ajunga din urma Nvidia, cat de cat. Dar nu mai au avantajul de pret, dupa umila mea parere, cel putin nu in Europa.
    Ma rog, fiecare alege ce i se pare ca e mai bun. Dar eu ma asteptam la mai mult de la ei.
    Vedem ce se mai poate face la drivere in viitor; eu am avut experiente amare cu driverele de la AMD acu ceva ani si am zis ca nu mai imi trebuie.

  8. vdmagix a scris pe:

    @Codrin 980u meu are coil whine, cred ca as putea sa o schimb, e inca in garantie, nu stiu sigur, pe mine personal nu ma deranjeaza pentru ca nu e foarte pronuntat si cand ma joc ori folosesc castile, ori sunt pe boxe, si e acoperit.
    La mine se aude in meniu la dota 2 sau HOTS, sau cand dau alt tab in meniu la Witcher 3; din ce am vazut cand sare de 140 FPS face coil whine.
    Nu folosesc win 10 inca pentru ca nu este lansat oficial. Pe win 8.1 in schimb nu am avut probleme majore, singura problema a fost cand intra monitorul (un AOC cu Gsync) in sleep si-l trezeam diminineata, crapa driveru de Nvidia (nvidia driver has crashed and recovered bla bla).
    Am folosit driver uninstaller de la Guru3d, reinstalat si s-a rezolvat problema.Si nu mai am geforce experience instalat, nici 3d vision driver, ca nu le folosesc.
    Ti o sa vina saptamana viitoare probabil, sper sa nu am problemele pe care le-ai expus.
    Ia-ti fury si zi-ne cum e :). Bafta!

  9. dany a scris pe:

    In magazine cand apare, o astept de o luna

  10. Dragos Popescu a scris pe:

    @Cristi: Daca esti fan nVidia, tre sa iti doresti sa ramana AMD competitiv ca altfel o sa ii injuri pe la toate colturile. 😀
    Si cum naiba de in titlurile AMD castiga nVidia si in cele nVidia castiga AMD? Suspect…

  11. Codrin a scris pe:

    Cu siguranta o sa-mi iau R9 Fury, astept sa apara in magazine, m-am saturat de nvidia si de coil whine-ul lor de rahat. Review-erii nu spun nimic despre asta, probabil ca primesc cecuri grase de la nvidia sa taca din gura. Momentan stau pe R9 290 din second PC, si culmea placa asta n-are nici pic de coil whine, e silent, varianta de la sapphire tri-x, cu OC la 1100/5800 se apropie preiculos de GTX 980 in jocuri, chiar si peste in unele.. asa ca… nvidia sa va trag la bot cu placile voastre ridicate de marketing mincinos in slavi.

    Mai nou, placile AMD din directX 12 s-ar putea sa le dea o mare plama celor de la nvidia curand, cu driverul 15.7 de la AMD performantele au crescut in jocuri destul de semnificativ, pe cand la nvidia a scazut, mai ales pe Kepler care sunt sub orice critica. Treziti-va oameni buni, nvidia v-a spalat creierul cu atat marketing in cat nu mai realizati adevarul despre placile lor de 2 lei.

  12. Monstru Post author a scris pe:

    Performantele nu au crescut absolut deloc cu 15.7 si DirectX 12 nu o sa schimbe nimic.

  13. vdmagix a scris pe:

    @Codrin da, nvidia mi-a spalat creierul, si cand dadea BSOD driveru de AMD la 6970, tot Nvidia era de vina :). Plus temperaturi de 80+ grade. Nu ma intelege gresit, stiu ca si Fermi se incingea ca naiba.
    Fiecare cu experientele lui. Dupa cum spuneam, sper sa te multumeasca Fury/x.
    Kepleru pe care l-am avut a murit la datorie, palit never again.
    Enjoy AMD, gluck!

  14. Bogdănel a scris pe:

    Hey Codrin nu sunt fan AMD nici pe departe dar vreau sa spun ca același probleme le aveam și eu cu driverele Nvidia, și pe Windows 7 sau seria 8 și 8.1 cam odată la lună același probleme. Am încercat reinstall la toate chiar și la Windows de 2 ori 1 cu licență (Windows 7) și celelalte ciordite :)). Nimic, în fine am același probleme chiar și cu ultimele drivere, noroc ca.acum nu mai face foarte rău, adică.crash doar se închide jocul propriu zis.oricum, mulțumim Monstru, un review foarte interesant ce îmi schimbă oarecum alegerea la viitorul upgrade al placi video. Sper cât mai curând 😉

  15. CIP a scris pe:

    MOnstrule tată ce părere ai de review-ul celor de la http://www.tomshardware.com/reviews/sapphire-amd-radeon-r9-fury-tri-x-overclocked,4216-4.html ceva nu e în regulă, nu? La tine avg fps la Metro e 53 pe 1080p şi la ei e 82 pe 1440p…WTF…

  16. Monstru Post author a scris pe:

    Nu este nimic in neregula CIP, doar ca setarile la care se fac testele difera de la publicatie la publicatie (uita-te ce rezultate obtin ei in GTA V). Noi cand spunem acolo ca setam totul la maxim, chiar setam totul la maxim.

    O simpla setare de AA sau DoF poate schimba complet rezultatele.

  17. Codrin a scris pe:

    @Bogdănel si vdmagix: S-o credeti voi, eu am schimbat doua GTX 980 Ti deja si m-am lovit de coil whine foarte galagios, chiar si cand ii dadeam nota aia la win 7 imi tiuiau urechile. Iar ca drivere nvidia a dat kicks cu ultimele, care in Win 10 BSOD era la ordinea zilei si in celelalte win dadea la fel dar din cauza la google chrome. Sa nu mai zic ca in W3 si GTA5 sarea din joc la toti cu nvidia iar la cei cu AMD nici o problema. Pe bune ?! Daca nici astea nu sunt probleme de drivere atunci ce e, atata timp cat pe AMD in jocurile respective mergeau bine si pe nvidia nu, inseamna ca e de la driverele lor 100%. Nu-i mai ridicati in slavi atata, nvidia nu este o companie angelica, ba din contra, e una jegoasa, plina de marketing jegos, doar sa faca bani, bani si iar bani, nu da 2 lei pe mine sau pe voi daca zic ca sunt cei mai buni si cei mai tari. Eu mereu vad si lucrurile negative, si incerc sa nu fiu fanboy. Si AMD au prpbleme si aia sunt vai mama lor in ultima vreme cu vanzari de tot rahatul ce scad pe zi ce trece, dar macar aia nu fac atat marketing jegos ca nvidia. Sa nu mai zic de jocurile marca “nvidia game works” care 99.9% din cazuri au fost prost optimizate si au necesitat 1000 de patchuri si updateuri sa functioneze in parametri aproximativi buni. Si asta din cauza celor de la nvidia ca forteaza mana producatorilor de jocuri sa implementeze toate porcariile lor de tehnologii care ingreuneaza si te rupe la FPS-uri indiferent ce ce placa video ai. Eu in Withcer 3 cu GTX 980 Ti si cu hair works on crapa placa cu toate la maxim. Asta este unul din exemple clare si testate de mine. Deci nu vorbesc prostii, ca altii care n-au avut placa si o lauda de pe urma altora, care nici in privinta alora nu sunt 100% siguri.

    Asa ca nu-mi spuneti mie despre nvidia ca sunt perfecti sau mai stiu eu ce fata de AMD caci nu sunt prea departe de AMD. Mai ales la performante sunt la milimetru mai buni nvidia fata de AMD.

    @Monatru: DirectX 12 o sa schimbe situatia din perspectiva utilizari CPU-ului fata de DirectX 11 si doar in jocurile DirectX 12 only, logic ca in cele DirectX 11 nu o sa schimbe nimic.

    Si daca nu ma credeti in privinta GTX 980 Ti intrati pe porcaria aia de forum mygarage sa vedeti ce s-a intamplat cu 2-3 useri care si-au luat GTX 980 Ti-uri si le-au returnat tot din pricina coil whine-ului, si ei la fel ca si mine au schimbat cate doua bucati si le-au venit cu coil whine ambele, si asta din cazua ca “experitii” mygarage le-au recomandat fara sa aibe habar ca placile alea prezinta coil whine la greu. Ce mi-e si cu “expertii” lor, niste habarnisti care recomanda la lume ce vor muschiul lor, chiar daca recomanda prost, lumea si mai proasta ii asculta in timp ce aia castiga vouchere cu bani de pe urma recomandarilor asa proaste cum sunt ele si aduc vanzari magazinului PCGarage (mafie mare la aia). Imi cer scuze dar eu asa vad lucrurile la inapoiatii aia cu forumul lor comunist (au reguli din alea, gen, eu am dreptate ca sunt moderator si tu nu ca esti user). Va rog, lasati ce am scris in ultima parte sa vada si lumea ce fac aia pe acolo. Poate se invata minte. :))

  18. vdmagix a scris pe:

    @Codrin bun si eu am un 980 Ti care nu pare sa aiba coil whine, sau daca are, eu nu-l aud.Nu zic ca nu ai patit, nasoale sunt de ambele parti. Batch-uri proaste, probabil.
    In witcher 3 nu mi-a crapat inca, merge foarte ok. Din nou, nu zic ca la tine nu s-a intamplat ce zici.
    Sa ai parte de R9 Fury care are un pret foarte bun si pare sa fie foarte ok.
    Bafta!
    Si ca idee, primu 980 TI care l-am luat,de la MSI, a crapat in 2 zile (no signal la monitor), i-am dat retur. Aia e, nimeni nu e perfect.

  19. Codrin a scris pe:

    @vdmagix: Pai chiar pretul m-a atras mult si faptul ca se situiaza intre GTX 980 si GTX 980 Ti ca performanta. Ciudata pozitie, dar destul de avantajoasa.
    Mai astept sa apara modele ca vad ca doar Sapphire este la noi pe piata si eu as fi vrut ceva de la Asus ca are PCB-ul lor mai sofisticat 😛 Nu e varianta stock.
    Am inteles ca si astea au coil whine, dar nu asa de puternic, sau chiar deloc.

    Daca nu, tin R9 290-ul pana la Pascal si aia este. Ca si asa ca vad ca duce toate jocurile placuta asta la maxim fara sa ragaie. E destul de puternica si dupa 2 ani comparativ cu un GTX 970.

  20. Ninu a scris pe:

    Placa e buna dar lansarea la 550$ e dezamagitoare. Trebuia sa coste 500 sa elimine gtx 980’ul.asa nu schimba cu nimic piata

  21. Bogdănel a scris pe:

    omule nu am venit aici sa ma cert cu tine sau sa fac circ ai înțeles?am văzut problema ta cu driverele și mi-am dat seama ca nu sunt singurul și de aceea am prezentat problema mea aici și chiar îi mulțumesc lui @Monstru ca comentariu meu a văzut lumina zilei ca pe celelalte forumuri adminii ma tot amenință să nu mai public asa ceva (nah așai lumea, ce vrei acum, dacă puteam sa intru prim cum la ei în email și apoi sa apar în fața lor deveneam “mai prietenos ” dar vise în continuare) Ce sa zic, Fury se prezintă foarte bine dar tu încă nu ai priceput ca nu te acuz cu nimic și nu țin ci Nvidia sau Amd.
    @ Vizavi de Direct X 12, nu știu ce gândești tu dar pana la optimizarea jocurilor vă dura o vreme, iar pana vor apărea într-adevăr jocuri făcute pe platforma Dx 12 vă fi cel puțin 1 an jumătate dar în fine. Asa ca stai liniștit, marketingul domina peste tot, nici unu nu este sfânt, și nici unu nu e corect, sa nu ma crezi ca “ling unde scuipa Monstru “dar sa ști ca aici e primu loc în care comentariile mele au văzut lumina zilei în subiecte mai “hot” cum este și acesta. Baftă și apropo, încă am probleme cu driverele, am trecut la Windows 8.1 din nou dar în fine, dă-le în măsa! Baftă!

  22. Cosmin a scris pe:

    Hai ca ati bagat panica in populatie cu 980 Ti-urile astea. Stiu ca multe modele (inclusiv Gigabyte G1) nu sunt sigilate, astfel ca atunci cand cineva returneaza una pe motiv de coil whine sau ca are ASIC mic etc., e 100% sigur ca va ajunge la alt cumparator, in speranta ca ala nu ii va face retur. Si uite asa iti bati joc de 3500 lei.

    Eu in momentul de fata stau pe ganduri daca sa mai investesc suma asta in 980 Ti. E inadmisibil ca un produs atat de scump sa aiba asemenea probleme. Sa-i mai bage 1-2 QA-uri, nu suntem bataia lor de joc.

  23. Codrin a scris pe:

    @Cosmin: Eu iti recomand sa nu te arunci la un GTX 980 Ti, majoritatea userilor de GTX 980 Ti-uri cu care am discutat au facut retur din cauza Coil Whine-ului, foarte putini au nimerit un exemplar cu coil whine mic care nu deranjeaza asa mult, mai ales cu carcasa inchisa. Daca vrei GTX 980 Ti cu racire buna mergi pe Gigabyte G1, dar alea au cel mai mare coil whine, daca vrei cu coil whine ceva mai mic, mergi pe MSI, dar alea sunt prost racite, ajung la 85C datorita coolerului de 2 lei pentru o placa cu 250W TDP. Singura care am inteles ca n-ar avea asa multe probleme ar fi Asus Strix Gaming. Dar care nu e la noi sau o sa fie cea mai scumpa si nu merita ca pret, fiind pe la 3700 ron. Dar nu bag mana in foc, eu nu ma mai risc la al 3-lea GTX 980 Ti, deja mi-e teama.

  24. Gica Contra a scris pe:

    Inca mai este folosit Crysis 2 in teste? 😮

    http://techreport.com/review/21404/crysis-2-tessellation-too-much-of-a-good-thing

Lasa-ne un comentariu: