Review – HP Omen X Desktop 900-040vt

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 14 October, 2016.

HP Omen X

 
Istoria PC-ului incepe in urma cu multi ani si acelasi lucru il putem spune si despre istoria gaming-ului, cu toate acestea, istoria PC-ului de gaming (asa cum il stim astazi) incepe in anii 90. Desigur, jocurile pentru calculator au aparut cu mult timp inainte si sistemele de calcul potrivite pentru asa ceva s-au bucurat de un real succes in anii 80. Totusi, nu despre Commodore 64 sau Amiga vom discuta astazi, ci despre gaming PC, o specie des intalnita in zilele noastre, care facea primii pasi in urma cu 25 de ani.

Falcon Northwest sau Voodoo PC nu sunt nume familiare gamerilor din Romania, dar de Alienware cred ca ati auzit cu totii. Este vorba despre 3 companii fondate in anii 90 (1992, 1991, respectiv 1996), al caror scop era ansamblarea de PC-uri high-end pentru gaming si aplicatii mari consumatoare de resurse (CAD, etc). Printre serviciile oferite de acestia se numarau posibilitatea de a configura PC-ul, precum si suportul post-achizitie “premium”, servicii superioare ofertei producatorilor traditionali de PC-uri.

La mijlocul anilor 90, revolutia 3D zguduia din temelii lumea gaming-ului, placi grafice precum S3 ViRGE, ATI 3D Rage sau Matrox Mystique concurand cu monstrul Voodoo, produs de 3Dfx. Probabil ca nu exista nici o legatura intre numele companiei fondate in 1991 (Voodoo PC), acceleratorul grafic produs de 3Dfx in 1996, melodia “Voodoo People” lansata de Prodigy in 1994 si filmul de categorie C “Voodoo”, lansat pe VHS in 1995. Cu toate acestea trebuie sa recunostem ca a istoria PC-urilor de gaming este strans legata de istoria placilor grafice… iar in anii 90 existat probabil un “voodoo fetish”.

Exista insa o legatura intre Voodoo PC si articolul nostru de astazi. Vedeti voi, la fel cum Dell achizitionau Alienware in 2006, HP achizitionau Voodoo PC in acelasi an, cu acelasi scop – comercializarea de PC-uri de gaming sub un brand premium. De-a lungul timpului, cei de la HP au renuntat la brand-ul VooDoo / VooDoo DNA, insa au pastrat brand-ul Omen, precum si logo-ul Voodoo PC (masca tribala). Daca in 2008 brand-ul Omen se reinventa sub bagheta HP, utilizand o carcasa construita din aluminiu (si Prodigy lansau melodia Omen in 2009…), anul acesta HP ataca puternic piata PC-urilor de gaming cu ajutorul platformei Omen X, dezvoltata in colaborare cu un alt integrator de sisteme custom prezent pe continentul nord-american, mai precis Maingear.

 
intro

Comentarii

Un comentariu la: Review – HP Omen X Desktop 900-040vt

  1. Mihail Alexandru a scris pe:

    Fain articol, m-a amuzat copios:D

Lasa-ne un comentariu: