Un nou producator pe piata surselor – IKONIK

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 December, 2008.

Spre deosebire de alte ramuri ale industriei IT, piata surselor de alimentare nu starneste atatea simpatii sau antipatii, nu cunoaste rasturnari savuroase de situatie, nu tine capul de afis al publicatiilor de profil. Cu alte cuvinte, avem o serie de producatori cunoscuti, un numar destul de ridicat de produse de calitate, categorii de putere si pret bine definite, adica o piata stabila. Cu toate acestea, din cand in cand isi face aparitia cate un nou producator. Uneori avem parte de surprize placute (cum a fost de exemplu intrarea celor de la Corsair pe piata surselor) caz in care producatorul nou aparut isi asigura o cota de piata importanta, alteori avem de-a face doar cu marketing si ambalaje frumoase, dar cu produse care nu merita atentia. Per total piata este destul de stabila si exista produse pentru fiecare buzunar si pretentie.

Iata ca astazi asistam la intrarea pe piata a unui nou producator. Ikonik sunt o companie (cum altfel) din Taiwan, fondata de experti care au parasit alte companii similare (o reteta de succes destul de des intalnita in domeniu).  Portofoliul lor contine mai multe produse (carcase de exemplu) dar astazi ne-au atras atentia  sursele lansata de acest producator. Astfel, avem de-a face cu o gama high-end (sursele Vulcan) si o gama mainstream (Gaia).  Seria de produse Vulcan se adreseaza entuziastilor si gamer-ilor deopotriva, continand 4 modele, de 650, 850, 1000 si 1200W. Acestea sunt in curs de certificare 82+, cu alte cuvinte garanteaza o eficienta de minim 82%. Printre feature-urile specifice acestei serii intalnim PFC activ, over power protection,  over-voltage protection, over-current protection, over-temperature protection,  short-circuit protection,  under voltage protection. Sursele din aceasta gama suporta 3SLI si Crossfire, fiind dotate cu conectorii corespunzatori. Pentru a completa o oferta interesanta si pentru a fi in pas cu timpurile, sursele Vulcan sunt, evident,  modulare si folosesc un ventilator de 140mm. Mai mult decat atat, avem la dispozitie si seria Vulcan MT, care include si software-ul MadTweaker, cu ajutorul caruia pot fi monitorizate temperatura sursei sau turatia fan-ului, aceasta putand fi modificata in timp real cu ajutorul aceluiasi software.  Ca sa inchei descrierea acestor modele, trebuie sa mai adaug faptul ca platforma pe baza careia sunt construite este produsa de CWT.

Pentru utilizatorii sensibili la pret, care cauta o sursa decenta, cei de la Ikonik ofera produsele din gama Gaia. Cele doua modele (de 450 respectiv 550W) sunt compatibile cu standardul Intel 12V v2.3, folosesc condensatori japonezi, ventilator de 120mm si PFC activ. De asemenea, producatorul a declarat ca si aceste doua modele sunt in curs de certificare 82+.

Oferta celor de la Ikonik este foarte interesanta, ramane de vazut cum se vor comporta in practica noile modele de surse. Ceva imi spune ca seria Vulcan, fiind bazata pe electronica CWT, va oferi performante foarte bune. Oricum, in afara de performante, ramane de vazut la ce pret vor fi comercializate aceste surse, acest aspect avand de multe ori cea mai mare importanta in succesul unei noi serii de produse.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: