Update: Phenom II X3 deblocat in X4 – AMD intervine

Scris de: , in categoria: Stiri, in 26 February, 2009.

Acum trei zile, cativa entuziasti coreeni detonasera bomba – un procesor Phenom II cu 3 core-uri poate fi transformat schimband doar o setare de bios intr-unul cu 4 core-uri complet functionale. Va informasem despre acest lucru aici.

Initial se credea ca doar lotul (batch-ul) 0904, fabricat in cea de-a patra saptamana a anului 2009 se preteaza la deblocarea celui de-al patrulea core. Ieri insa, germanii de la hartware.net au descoperit ca si procesoarele X3 din lotul 0851 pot fi deblocate, iar acest lucru i-a alarmat pe cei de la AMD.

Astfel, conform techpowerup, AMD le-a cerut producatorilor de placi de baza parteneri sa elimine „portitele” din BIOS care permiteau activarea celui de-al patrulea core, printr-un update de BIOS.

Pericolul pentru AMD era evident: aprecierea raportului performanta/pret al procesoarelor Phenom II X3 (tri-core) scadea in ochii cumparatorilor potentiali atractivitatea procesoarelor din gama quad-core (Phenom II X4). Confirmarea vine de la digitimes, care mentioneaza o crestere abrupta a cererii pentru procesoarele Phenom II X3 in ultimele zile.

Comentarii

Niciun comentariu la: Update: Phenom II X3 deblocat in X4 – AMD intervine

Lasa-ne un comentariu: