Viitoarea platforma Intel P55 primeste certificarea Nvidia SLI

Scris de: , in categoria: Stiri, in 10 August, 2009.

In mod oficial principalii producatori de placi de baza cu chipset-ul Intel P55 au primit de astazi certificarea Nvidia SLI, astfel ca in momentul lansarii noului socket LGA1156 cu placile de baza si procesoarele aferente vom avea la dispozitie pentru acestea si tehnologia multi-GPU oferita de compania din Santa Clara.

Momentan e vorba de Asus, EVGA, Gigabyte, Intel si MSI, dar probabil ca pana la urma vom vedea logo-ul SLI pe cutiile de la toti producatorii. Prin aceasta mutare Nvidia acopera complet gama de procesoare pentru care tehnologia SLI e disponibila, atat pentru Intel cat si pentru AMD; de la Core i7, Core i5, Core 2 Quad si Core 2 Duo pana la Phenom II sau Athlon II.

Platforma P55 aduce ca si noutate legata de performanta grafica includerea controller-ului PCI-e in procesor, imbunatatind astfel comunicatia dintre nucleele grafice si CPU. E prea devreme sa facem speculatii, insa raportand totul la pret ne putem astepta la performante interesante din partea noii platforme cuplate cu doua placi grafice in SLI, mai ales daca sunt ajutate si de viitorul procesor Core i7 pe LGA1156.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: