XFX nu mai integreaza produse NVIDIA

Scris de: , in categoria: Stiri, in 26 October, 2010.

In cursul acestei saptamani XFX a anuntat oficial incetarea colaborarii cu NVIDIA, producatorul american urmand sa vanda doar placi video sub sigla AMD Radeon. Acestia din urma pot fi fericiti de decizia XFX intrucat evident aceasta inseamna produse mai multe si o pozitionare mai complexa pe piata din punct de vedere al pretului; pentru utilizator insa nu este o veste prea buna, concurenta fiind esentiala pe piata de hardware. Astfel, XFX se va concentra in lunile urmatoare in a dezvolta produse cat mai performante si care sa concureze agresiv cu rivalele bazate pe Fermi.

Divortul dintre XFX si NVIDIA are radacini in trecut, mai exact in momentul din care anul trecut integratorul a inceput sa vand placi ATI. Cei de la Nvidia, fiind vizibil deranjati de acest fapt, au hotarat sa nu mai vanda chip-uri Fermi celor de la XFX; acestia au continuat sa vanda placi NVIDIA insa non-Fermi, NVIDIA ducand in spatele culiselor un razboi neincetat contra XFX, favorizand fatis alti integratori. Ca rezultat XFX nu a reusit sa vanda destul de multe placi NVIDIA pana in acest moment, anuntand astfel despartirea completa de brandul NVIDIA.

E un sfarsit destul de trist la o colaborare de succes, incapatanarea NVIDIA rapindu-ne posibilitatea de a alege XFX in cazul achizitionarii unui produs cu chipset NVIDIA.

Comentarii

Un comentariu la: XFX nu mai integreaza produse NVIDIA

  1. Mi se pare destul de penibila aceasta agatare de gatul unui partener. Atata vreme cat el integreaza si solutiile tale si le vinde, nu inteleg unde este problema. Ca vinde si produse de la concurenta ? Si ce e cu asta ?

    Din pacate cei afectati sunt userii, iar rezultatul acestor “divorturi” se regasesc in preturile de raft ale produselor.

Lasa-ne un comentariu: