2Face – AMD Ryzen custom build

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 26 April, 2017.

 
Ziua 2 – 20.04.2017 – 17:30 – T-25h

Dupa maratonul de 6 ore desfasurat in prima zi, ne-am dat seama ca avem nevoie de ajutoare, prin urmare colegul matose s-a alaturat echipei de soc in a doua zi de lucru. Din pacate nu prea am avut timp de poze, asa ca nu avem cine stie ce materiale din timpul actiunii, insa va pot spune ca aceasta a fost impartita in trei parti.

Partea I – 4h – Terminarea temelor de modding ramase din prima zi – prinderea radiatorului de carcasa, prinderea placii video in pozitie verticala, confectionarea unor distantiere pentru latura din spate a carcasei. A trebuit sa distantam laterala dreapta a carcasei pentru ca ventilatoarele montate pe radiator sa poata evacua aerul cald in exteriorul acesteia.

Astfel, in 4h, am demontat cele doua circuite de tip AIO (cel al placii video si Predator 240 AM4), am montat radiatorul pe carcasa, am fixat placa video si am confectionat respectivele distantiere. Eram gata pentru a doua faza…

Partea a II-a – drum + pauza de shaorma – 1h

Partea a III-a – 6h – Asamblare. Am ajuns in laborator si am inceput asamblarea anevoioasa (datorita dimensiunilor interioare liliputane). Am tras cablurile (cu greu) si am construit circuitul de racire cu lichid. Ne-am adus aminte de aceasta data de batranul soft tubbing pe care l-am folosit cu succes cu ani in urma.

Povestea este amuzanta… vedeti voi, George are in plan ceva similar…adica un proiect cu Ryzen… folosim carcase asemanatoare, ba chiar avem cateva componente identice. Dar daca el va construi sistemul in tihna, cu hard-tubing, cum se cuvine, eu intentionam initial sa utilizez AIO-urile asa cum vin din fabrica. Apoi ne-am dat seama ca un singur ansamblu radiator/pompa este suficient, asa ca am construit un circuit pentru procesor si placa video utilizand radiatorul si pompa lui Predator 240. Evident, a trebuit sa schimbam furtunele si asa ne-am adus aminte cat de amuzant este sa lucrezi cu soft-tubbing. Vorba aceea… 6 adaptoare de 90 si gata circuitul.

A durat ceva pana l-am umplut si am scos aerul din instalatie, iar aranjarea cablurilor nu a fost chiar usoara, dar la finalul zilei terminasem de instalat Windows 10.
 

Comentarii

9 comentarii la: 2Face – AMD Ryzen custom build

 1. Mi se pare tare ciudata carcasa. Optiune de cable management pt cablurile din spate, dar I/O in lateral in pozitia aia si nu vertical?

  Poti spune ca e pentru a-ti arata buid-ul, dar in pozitia in care este placa video si tuburile mai putin decat estetice, cred ca nu se potriveste aici.

  Non sequitur, succesuri fara egal Adelei.

 2. jp_tm a scris pe:

  de unde ati luat Gskill flare?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Tuburile sunt furtune 🙂

  Memoriile le-am primit de la GSkill. In Romania stiu ca shop4pc comercializeaza

 4. ZorracK a scris pe:

  Bai ce rau imi pare ca nu am putut ajunge, mama ma-sii de treaba! Ca de obicei respect!

 5. Gabriel a scris pe:

  Salut. Memoriile au functionat la 3200?

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Salut,

  momentan pe placile MSI 3200 nu functioneaza.

 7. Gabriel a scris pe:

  Salut. Merci de raspuns. Ce nu prea inteleg eu, daca pe site la ei (https://www.msi.com/Motherboard/support/X370-GAMING-PRO-CARBON.html#support-mem) spun ca exista memorii care merg in acest moment la 3200, de ce nu reuseste nimeni sa le faca sa mearga la 3200!?!??!?
  Ciudat. Si totusi, cred ca exista o groaza de lume care tot asteapta sa rezolve aceste chestii minore, pentru a achizitiona un Ryzen.
  O seara buna,
  G.

 8. Monstru Post author a scris pe:

  Gabriel,

  teoretic, orice platforma AMD poate atinge 3200. Practic, in momentul de fata ce am testat (Aorus X370 Gaming 5, Crosshair VI – merg 3200, iar MSI-urile merg 2933.

  Cateva explicatii am oferit aici – http://lab501.ro/featured-articles/amd-ryzen-7-1800x-overclocking-ddr4-si-nvme

 9. Gabriel a scris pe:

  Multumesc, Monstru. Cumva am “reusit” sa ratez acel articol.

  O zi buna,
  G.

Lasa-ne un comentariu: