Review – HP Omen X Desktop 900-040vt

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 14 October, 2016.

Concluzii

 
Trebuie sa recunosc ca nu aveam mari asteptari de la Omen X, acesta fiind din punctul meu de vedere doar un alt sistem brand venit la teste. Configurat cu cap, asa este, construit cu simt de raspundere, adus la zi din punct de vedere al dotarilor, dar totusi doar un alt sistem brand. Ei bine, fructul colaborarii HP & Maingear a reusit sa ma uimeasca, acestia abordand problema intr-un mod complet diferit fata de ce am vazut in ultimii ani.

Da, la fel ca in cazul majoritatii producatorilor avem “bling”, iluminare RGB si o gama intreaga de accesorii care se asorteaza de minune cu aratosul sistem. Cu toate acestea, solutia tri-chamber este inovatoare, chiar indrazneata pentru un mare integrator as spune eu. Desigur, acest lucru se datoreaza colaborarii cu producatorul american de sisteme custom Maingear, acestia comercializand si ei diferite versiuni de Omen X sub brand propriu.

Totusi, cele doua companii si-au delimitat destul de clar zona de piata pe care o ataca. Astfel, HP Omen X utilizeaza doar procesoare LGA 1151, in timp ce modelele Maingear vor utiliza exclusiv platforma LGA 2011-v3. Mai mult decat atat, versiunile comercializate de HP vor putea fi dotate cel mult cu un SLI de GTX 1080, in timp ce in sistemele Maingear vom putea vedea si monstrul Titan XP, precum si versiuni dotate cu un circuit de watercooling custom. Nu in ultimul rand, principala diferenta este data de faptul ca Maingear comercializeaza Omen X doar in SUA, in timp ce HP comercializeaza gama Omen X la nivel global, inclusiv in Romania.

Lasand aceste aspecte la o parte, pot spune ca HP Omen X are doar doua dezavantaje – faptul ca nu are manere, precum si faptul ca nu exista o versiune cu fereastra laterala. Ar merita. In rest, avem de-a face cu un sistem care aduce ceva nou, de la forma inedita pana la posibilitatile de upgrade lasate la indemana utilizatorului. Spun asta deoarece HP Omen X accepta componente standard (inclusiv placi de baza), o a doua placa video si inca 3 hard-disk-uri, adica optiuni demne de luat in calcul in cazul unui sistem gata construit.

Mai mult decat atat, oferta de accesorii este completa, modelele Steelseries pe care perifericele Omen se bazeaza avand un bun raport calitate/pret, precum si performante demne de un asemenea sistem. Per total, am fost placut impresionat de HP Omen X, ba chiar cred ca ar merita o versiune cu un custom loop de watercooling si geam lateral, precum si o versiune ceva mai mica, bazata pe o placa de baza mITX. La final nu pot spune decat ca ma bucur sa vad ca tot mai multi producatori mari se implica in segmentul desktop-urilor de gaming, concurenta fiind benefica in primul rand pentru noi, utilizatorii.

 
outro

Comentarii

Un comentariu la: Review – HP Omen X Desktop 900-040vt

  1. Mihail Alexandru a scris pe:

    Fain articol, m-a amuzat copios:D

Lasa-ne un comentariu: