OMEN Modding Contest – The Aftermath

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 2 August, 2019.

Interviu

 

 

Nume: Georgian – Cristin Ciobanu
Nickname: Mr.Evil Jojo
Varsta: 32

Salut! Ne poţi spune când şi cum te-ai apucat de modding?

Salut! De modding m-am apucat prin 2009, am mai executat si alte mici modificari functionale la cateva carcase PC pana la aceasta data. In 2011 am inceput sa lucrez la primul meu Case Mod Mr.Green

Care au fost inspiraţiile tale? Ce anume te-a motivat să îţi doreşti să faci şi tu aşa ceva?

Motivatia a fost relativ simpla, in acele vremuri nu existau carcase care sa ofere utilizatorilor specificatiile si optiunile considerate standard in prezent. Din aceasta cauza cred ca a aparut un trend legat de PC Modding. Inspiratia a venit dupa ceva reserch pe Google legate de PC Modding si modurile pe care le-am gasit deja implementate.

Cum a decurs realizarea primului proiect? A fost greu? A fost uşor? Ai fost mulţumit la sfârşit?

Ehe, primul proiect a fost realizat cu mijloace tehnice foarte limitate, tin minte ca doream o fereastra laterala dreptungiulara dar nu aveam cu ce sa decupez tabla, am sfarsit cu o fereastra laterala rotunda obtinuta prin metoda “tijei filetate”. Au fost multe impedimente legate de unelte si buget, dar la final satisfactia a fost enorma cand am vazut acel mod construit cu mainile mele.

Ce proiecte ai realizat până acum? Care a fost cel mai dificil de realizat?

Proiectele finalzate pana acum sunt trei si anume: Mr.Green, Hot Rod si Doomsday Machine 2.1 Cel mai dificil de realizat a fost proiectul Hot Rod datorita unei lipse de planifcare si directie generala, insa datorita acestui proiect a aparut si dragostea pentru carcase PC mari si spatioase si motivatia pentru urmatorul mod: Doomsday 2.1

Care este proiectul tău preferat din cele construite de tine? Dar de alţii?

Proiectul meu preferat este Doomsday Machine 2.1, cat despre altii sunt foarte multe proiecte interesante ar fi dificil sa aleg doar unul.

Cum decurge în cazul tău procesul creativ, de la idee la produsul finit?

Totul pleaca de la o idee inscrisa intr-o anumita tematica si o schita cu creionul pe hartie, de multe ori apar modificari pe parcursul constructiei – cel mai importat aspect este sa nu deviez de la tema initiala.

Este greu să faci modding în România?

Nu este niciodata greu atat timp cat esti pasionat de modding insa exista si impedimente cand vine vorba de modding in Romania. Unele materiale si componente pot fi mai dificil de achizitionat si intodeauna exista si problema bugetului. Modding-ul este o pasiune care implica de obicei si un buget generos.

Cum sunt comunităţile din România prin comparaţie cu ce ai văzut în alte ţări? Putem spune că avem comunităţi unde această preocupare este încurajată?

Comunitatile din Romania sunt in primul rand mult mai restranse, fenomenul in general este mai putin popular, am sesizat chiar o scadere a interesului care acest curent in ultimii 10 ani. Trebuie specificat insa ca exista modderi talentati in tara care au realizat proiecte exceptionale.

Care este reacţia brand-urilor? Există brand-uri care susţin modderii români?

Exista implicarea brand-urilor in scena de modding din Romania, dar la un nivel destul de limitat. Apreciez in acest caz initiativa HP de a derula un concurs in acest sens in Romania! Cred ca exista un potential ridicat si avantaje de ambele parti pentru o implicare mai activa a brand-urilor in acest domeniu.

Cum ai aflat de OMEN Modding Contest? Te asteptai sa castigi?

Am aflat de OMEN Modding contest prin intermediul Facebook, am fost chiar entuziasmat de ideea concursului! Nu poti avea asteptari cand vine vorba de un concurs, poti doar sa investesti ce ai mai bun si sa speri ca juriul va aprecia rezultatul.

Cum ti s-a parut experienta transpunerii viziunii tale in realitate?

A fost o experienta cel putin interesanta. Apreciez faptul ca am fost implicat in mod direct in proiectarea si identificarea solutiilor tehnice, cat si in implementarea lor live impreuna cu niste oameni pasionati si talentati in modding din LAB501. Voi ati auzit de ei?

 

Comentarii

4 comentarii la: OMEN Modding Contest – The Aftermath

 1. Cristian G a scris pe:

  Salutare Monstru, N10 si Plus au sosit pt testare ?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Salutare, nu

 3. Alexandru-Daniel a scris pe:

  Felicitari castigatorului,
  dar mai ales echipei motivate care a pus proiectul in practica.
  Eu ii cunosteam creatiile anterioare de pe alt site.
  Nu imi placea atat de mult rezultatul (fiindca imi plac carcasele simple si sobre) cat drumul pana la el, ingeniozitatea…

 4. Cristian G a scris pe:

  Multumesc pt informare .
  Sunt f curios daca 9825 va reusi ( dupa 2 esecuri consecutive -9810 9820) sa depaseasca Snapdragonul ca performanta si ca frugalitate in consum. 7 nm. Ce ne rezerva oare viitorul ?
  Oare vom apuca CPU x86 cu gravare de 1-2 nm , 8 core si racite pasiv chiar pt frecv max turbo si P< 7-8 W ?

Lasa-ne un comentariu: