PCMark 10 – Overview

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 5 June, 2017.

Teste

 


 
Asa cum spuneam, exista 3 teste care pot fi rulate in PCMark 10, mai precis versiunea implicita (PCMark 10), versiunea PCMark 10 Express si versiunea PCMark 10 Extended. Pe langa durata (18 minute pentru PCMark 10 Express, 26 de minute pentru PCMark 10 si 30 de minute pentru PCMark 10 Extended), intre acestea exista diferente importante legate de scopul testului.

Astfel, PCMark 10 Express este gandit pentru a masura performanta in aplicatii de tip office, PCMark 10 testeaza performanta sistemului in majoritatea aplicatiilor, in timp ce PCMark 10 Extended testeaza performanta sistemului atat in majoritatea aplicatiilor cat si in jocuri.

Testele sunt impartite in module (Essentials, Productivity, Digital Content Creation si Gaming), fiecare avand mai multe componente. Astfel, in modului Essentials intra app start-up, web browsing si video conferencing, in modulul Productivity gasim writing si spreadsheets, in modului Digital Content Creation sunt incluse editarea foto, editarea video si randarile, in timp ce in modului Gaming este inclus testul Fire Strike.

PCMark 10 Express contine doar primele doua module. PCMark 10 contine aceste module precum si modului Digital Content Creation iar PCMark 10 Extended contine toate aceste module, plus modului Gaming. Din acest motiv, diferentele intre rezultate sunt semnificative, iar pentru a ne forma o parere cat mai completa despre un sistem pe care vom rula si jocuri ar fi indicat sa rulam versiunea PCMark 10 Extended.

 

Comentarii

3 comentarii la: PCMark 10 – Overview

  1. Un articol foarte bine structurat, marca Lab, astept cu nerăbdare la testat pcurile si overclock PcMark 10

  2. grrr a scris pe:

    Acelasi bench inutil, rezultate invers proportionale cu valoarea performantei oferita de produs.

  3. AMD a scris pe:

    @grr Usor de criticat daca nu prea folosesti asa ceva….Si totusi unii folosesc programe care sa stoarca si ultima farama de putere de procesare din PC-ul lor….

Lasa-ne un comentariu: