PCMark 10 – Overview

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 5 June, 2017.

Concluzii

 
PCMark 10 se lanseaza astazi, versiunea Professional fiind disponibila pe site-ul producatorului. Pentru a achizitiona versiunea Advanced sau pentru a utiliza versiunea Basic, gratuita, va trebui sa asteptati pana pe 22 Iunie, cand acestea vor fi disponibile pentru public.

Din punct de vedere al overclockerului, as putea spune ca PCMark 10 va prezenta un interes moderat, fiind vorba despre un benchmark destul de lung, in care scalarea cu frecventa nu este spectaculoasa. Pentru cei care vor sa isi testeze performanta generala a sistemului, PCMark 10 este o unealta utila, insa trebuie sa tinem cont de doua lucruri. In primul rand, in versiunea Basic nu avem acces decat la testul implicit. In al doilea rand, pentru a evalua performanta unui sistem de gaming ar fi recomandat sa utilizam testul Extended.

Realist vorbind, daca in cazul scalarii cu frecventa memoriei RAM pe platforme Intel lucrurile reflecta realitatea, impactul acesteia fiind destul de redus, personal as fi preferat ca versiunea implicita sa includa si modului Gaming, in testul implicit ponderea placii video fiind destul de redusa. Ce-i drept, pentru testarea performantei sintetice in jocuri avem la dispozitie 3DMark, PCMark fiind gandit ca o unealta pentru evaluarea performantei intregului sistem.

Per total, cei de la Futuremark au facut din nou un pas in fata, aducand imbunatatiri semnificative fata de PCMark 8, o interfata mai aerisita, usor de utilizat, precum si o impartire logica a testelor, in functie de scopul sistemlui pe care il testam. Singurul minus pe care nu pot sa nu il remarc este lipsa posibilitatii de a testa autonomia in cazul notebook-urilor, o functie destul de utila in cazul lui PCMark 8. Cine stie, poate aceasta functie va fi adaugata intr-un update ulterior.

 

Comentarii

3 comentarii la: PCMark 10 – Overview

  1. Un articol foarte bine structurat, marca Lab, astept cu nerăbdare la testat pcurile si overclock PcMark 10

  2. grrr a scris pe:

    Acelasi bench inutil, rezultate invers proportionale cu valoarea performantei oferita de produs.

  3. AMD a scris pe:

    @grr Usor de criticat daca nu prea folosesti asa ceva….Si totusi unii folosesc programe care sa stoarca si ultima farama de putere de procesare din PC-ul lor….

Lasa-ne un comentariu: