GIGABYTE GTX 770 OC (GV-N770OC-2GD)
Introducere
Lansarea seriei 7 de la Nvidia a reprezentat o bucurie pentru multi entuziasti, din mai multe motive. Ca niciodata, au fost respectate preturile recomandate, am avut disponibilitate in magazine inca din momentul expirarii NDA-ului, iar cireasa de pe tort au reprezentat-o variantele custom, care au fost prezente pe piata inca din momentul lansarii. Un astfel de caz este si GIGABYTE GTX 770 OC, care poate fi achizitionata din magazine pentru 1899 RON.
Nu cred ca exista cititori LAB501 care sa nu fi auzit pana acum de seria Windforce a celor de la GIGABYTE. Produsele care poarta sufix-ul OC au beneficiat intotdeuna de o constructie mai solida a PCB-ului, precum si de sistemul de racire silentios Windforce, rezultatul direct al acestor caracteristici fiind potentialul foarte bun de overclocking pentru daily-use al acestor placi, precum si raportul excelent dintre temperaturi si nivelul de zgomot atins in timpul functionarii.
Daca seriile Lightning, Matrix sau Super Overclock sunt sinonime cu overclocking-ul pe azot, pentru mine seria OC a celor de la GIGABYTE este sinonima placilor puternice si silentioase si, dupa cum am putut vedea de multe ori pana acum, placilor video cu un foarte bun raport calitate / pret, intotdeuna mai accesibile decat produsele echivalente ale concurentei.
Prin urmare, in momentul in care s-a lansat GTX 770, am pus imediat ochii pe modelul GV-N770OC-2GD (adica GIGABYTE GTX 770 OC), am primit-o la teste si ne-am apucat de treaba. Evident, rezultatele le puteti vedea in articolul de fata. Dar mai intai, haideti sa vedem cum arata subiectul testului nostru de astazi…
Comentarii
Are cineva idee cat de exact este procentul ASIC Quality raportat de GPU-Z ? Cand s-a introdus prima data am vazut rezultate total aiurea gen 116% sau 58% si placa avea potential de overclock enorm.
Super articolul! O placa interesanta, cu multe plusuri. Pacat ca nu are backplate pe spate, arata putin aiurea in opinia mea.
Cand s-a introdus prima data ASIC-ul, GPU-Z citea incorect, in multe cazuri.
Despre exactitate pot sa-ti spun ca in cazul meu a functionat. Am comparat cateodata chiar si 3 placi intre care diferenta de ASIC este de 1-2 procente, au functionat aproape identic (max 10mhz diferenta), racite cu apa/aer.
Ce am avut peste 80%, s-au OC foarte bine.
@ Fubu
Nu consider un minus lipsa backplate-ului pentru ca placa are prea multe parti bune.
Mda, misto placa. Dar nu era mai misto daca ii dadeau mai mult curent cand inca se numea GTX680 sa se poata overclock-a ca lumea de pe atunci? Si-au ei lasat o chichita pt seria asta sa aiba si un alt avantaj, nu numai ca le-au dat inapoi un tier ca denumire, le-au mai dat si OC. The way it’s meant to be rebranded! 😀
Se vedea o diferenţă notabilă dacă plaforma de test era acătuită din i7 4770k şi Gigabyte z78x OC? Chiar, de ce n-aţi folosit aceste componente noi?
backplate-ul este un element de design dar si unul de ramforsare al placii…
daca era prezent si backplate-ul era o placa video frumoasa pe toate partile
sunt curios la cat urca in OC aceasta placa in mainile lui poparamiro…te-ai jucat cu ea?
Se vedea o diferenta in ce Ghita?
Eu am GIGABYTE GTX 670 OC,varianta cu cooler Windforce 3X si pot sa spun ca intr-adevar GIGI stiu sa faca un cooler: rece,silentios si de mare calitate!
De fapt racirile Gigabyte sunt peste concurenta,ASUS ar cam trebui sa ia lectii de la ei despre cum se face un cooler de placa video!
Am si un setup bazat pe AMD cu o ASUS RADEON HD 7950 DC II si vreau sa spun ca e numai numele de racirea astora de la ASUS – placa in sine e fierbinte si coolerul cu mult mai zgomotos decat cel de la Gigabyte la aceeasi turatie a ventilatoarelor,zici ca isi ia zborul Radeonul la 60 % viteza venturilor.
Ca performante placile sunt asemanatoare,poate nitel mai rapida GTX 670,dar nu asta am vrut sa evidentiez ci faptul ca GIGI poate da lectii de coolere la toata lumea!
@ Ciupearca
Nu va urca cine stie ce, pentru ca trebuie modificata prea mult, sau trebuie alt VRM, lucruri de care nu am chef. Lucruri valabile si pentru azot, nu e o placa potrivita pentru OC extrem, prea multa treaba de facut la ea.
In plus, cat exista Titan, deocamdata, orice altceva e inutil daca vorbim de single GPU.
Monstru@ :diferenţă in jocuri şi in aplicaţii (photoshop,handbrake, 3d studio,winrar, 7zip) binenţeles
Ghita tati, tu vezi ce s-a testat in review-ul asta?Citim un review dar hai sa-l mai si intelegem…zic si eu!
Mulţam de avertizare Dreamcatcher….mai “visez”(dream) şi eu că pun câte-o întrebare inteligentă pe site-ul ăsta din când în când….mulţumesc că eşti singurul care mă înţelegi că e aşa simpu să ajungi cu capu’ în nori…visând(dream…)….visând(dream..)
Inca n-am dedus daca esti arogant sau chiar ai inteles unde bat…granita mi se pare foarte fina!
Nu va mai certati.
@Ghita – ideea era ca in cazul de fata nu am testat performanta placii video, pentru asta exista articol dedicat, ci eficienta sistemului de racire, nivelul de zgomot, consumul, etc.
@Dreamcatcher:-este fff. simplu să înţelegi că am fost ironic “tată”…puţin mai ironic ca tine…; aroganţa o puteai vedea cum se manifestă cât timp era Becalli în libertate…înjurături….blesteme…jigniri stufoase…. Deci crede-mă că graniţa aceea de care pomeneşti e foart groasă….ca dintre Amd 7990 in SLI şi Nvidia 560 Ti… Rămâne- prieteni pe site…da?
@Monstru: am înţeles…eu am cerut ce nu trebuia…
Vezi ca nivelul arogantei iti cam depaseste nivelul cunostiintelor si cu atat mai mult nivelul de intelegere a lucrurilor.La AMD se numeste CrossFire…asa ca idee!
Ţi-am spus că n-a fost aroganţă “tată”….iar că nu prea am cunoştinţe ca tine…da aşa e…deci n-are cum să-mi depăşească aroganţa cunoştinţele…singurul “lucru” care-mi depăşeşte cunoştinţele mele sunt cunoştinţele tale…şi asta recunosc…cât priveşte SLI ori Crossfire…iar n-ai prins ideea “tăticule”….lasă-l deci pe tata Monstru să mă mustre pe viitor…că el chiar o face ca un tătic…şi are dreptul că…pe el l-am întrebat…şi el e Proffu’
E solutia aceasta mai silent ca cea de la Asus,direct cu?Am avut direct cu si era dead silent,atat in idle 10℅ fan speed cat si in load 60% fan speed.
Da, este mai silentioasa. Dar deja depinde cat de pretentios esti – daca ai fost multumit de DCU poti merge linistit pe DCU in continuare. Daca ai urechea mai fina, atunci merita mai mult Windforce-ul.
Salutare tuturor! Imi cer scuze pentru inceput ca postez unde nu trebuie, dar am o problema delicata, chiar ¨decedata¨ Am un MSI Gtx 770 2GB, ventilatoarele se invart, calculatorul dupa sunet intra in windows, dar nu am imagine fiind conectat prin portul Dvi. Acum, daca scot cablul de la monitor si il conectez la placa VGA integrata, monitorul porneste normal. Precizez ca nu aud nici un sunet de incompatibilitate, nu simt miros de ars, doar ca pur si simplu sunt uimit de faptul ca placa mea a murit dupa 1 an jumate. Are cineva vreo idee ce anume a cauzat asta, pentru ca nu as vrea sa sa-mi cumpar alt gpu si sa stau cu frica ca voi avea din nou aceeasi problema. Multumesc anticipat si imi cer scuze din nou daca am deranjat pe cineva si pentru postare incorecta.
Am patit acelasi lucru cu un R9 290 dupa un an si jumatate. Se intampla, este de pla placa video nu de la altceva (lipitura rece, etc)
Pingback: PC Gaming 5000-6000 lei - Page 2 - My Garage
Pingback: Sistem GeForce GTX Gaming PC nVidia Signature 4600 Review - lab501
Pingback: PC Gaming 6000 - Page 3 - My Garage
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube