CeBIT 2011 – Z68 si P67X de la GIGABYTE

Scris de: , in categoria: Stiri, in 28 February, 2011.

A mai ramas o singura zi pana cand editia 2011 a celui mai important targ european de IT si tehnologie va lua startul, motiv pentru care in halele expozitionale agitatia este in toi, standurile se construiesc si produsele se aranjeaza frumos in vitrina. Mult zgomot, multa agitatie, totul trebuie sa arate impecabil maine, cand vizitatorii si presa vor trece pragul expozitiei.

Din fericire, noi nu am venit aici pentru admira peisajul, si nici nu ne lasam intimidati de rumegus, bormasini si aracet, astfel incat azi de dimineata am luat cu asalt standurile nepregatite, pentru a suprinde cele mai interesante noutati pentru voi.

Desi multe produse nu sunt expuse inca, LAB501 reuseste intotdeuna sa surprinda cele mai fierbinti produse, si nici ziua de astazi nu a facut exceptie. Ajungand la standul GIGABYTE, de ecxemplu, ne-am putut desfata privirile cu noile modele P67X, cu Z68, dar si cu X58A-OC.

GIGABYTE P67X-UD4-B3 face parte din noua serie de placi de baza LGA 1155, dotate cu revizia B3 a chipset-ului P67, cea lipsita de probleme cu controller-ul S-ATA II. Gurile rele ar spune ca nu doar aceasta problema a fost remediata,si ar fi fost efectuate mici modificari care imbunatatesc potentialul de overclocking, altfel de ce si-ar fi denumit cei de la GIGABYTE noua serie P67X in loc de P67A. Vom afla cu siguranta despre ce este vorba in saptamanile urmatoare, pana atunci puteti admira P67X-UD4-B3.

.

.

GIGABYTE Z68X-UD4H-B3 este una dinre primele implementari ale chipset-ului Z68 care ne-a picat in mana. Spre deosebire de P67, Z68 poate utiliza grafica integrata in procesoarele Sandy Bridge, si spre deosebire de H67, procesorul poate fi overclockat. Primele modele de placi de baza pe care le vedem nu ne duc insa cu gandul la high-end, ci mai degraba la mainstream. O schimbare interesanta, pe care am observat-o si pe P67X-UD4, este schimbarea controller-ului USB 3.0 produs de NEC, cu unul produs de EtronTech.

.

.

Un alt model pe care am pus mana pentru prima oara la CeBit este GIGABYTE GX-X58-OC, o placa care nu este totusi aratata aici in premiera, diverse informatii si poze circuland pe web in ultimele saptamani. Placa este foarte interesanta, tinand cont ca s-a renuntat la dotari care sunt inutile pentru un overclocker si au fost introduse mai multe optiuni care sa ne ajute sa distrugem scorurile in 3DMark Vantage cu i980X sau i990X. Cel mai interesant lucru – pretul aproximativ in Romania se va situa in jurul valorii de 1300 RON.

.

Comentarii

Niciun comentariu la: CeBIT 2011 – Z68 si P67X de la GIGABYTE

Lasa-ne un comentariu: