GPU-Z dezactiveaza limitarea NVIDIA GTX 580 de “Power Throttling”

Scris de: , in categoria: Stiri, in 15 November, 2010.

Dezvoltatorul W1zzard, creatorul binecunoscutei aplicatii de monitorizare GPU-Z, a reusit sa integreze optiunea de a activa / dezactiva facilitatea de “Power Throttling” implementata pe recent lansatul adaptor grafic NVIDIA GeForce GTX 580.

In review-ul colegului meu Tudor ati putut citi despre Nvidia GeForce GTX 580, fiind convins astfel ca sunteti in tema cu implementarea tehnologiei de “Power Throttling” despre care discutam mai sus. Aceasta este destinata in a limita frecventele de lucru ale placii grafice in cazul aplicatiilor cu nivel de incarcare foarte mare pe GPU pentru a evita eventuale supra-incalziri ale anumitor componente. In general implementarea acestei optiuni este benefica pentru utilizatorul de rand, neputand spune insa acelasi lucru despre categoria de overclockeri si entuziasti care n-au primit prea bine vestea ca exista asemenea restrictii.

In practica dezactivarea optiunii se realizeaza prin adaugarea unui argument in command-line. Cu alte cuvinte, trebuie sa pornim executabilul GPU-Z utilizand command-prompt-ul din Windows si sa adaugam argumentul /GTX580OCP, practic comanda completa fiind %:gpuz.exe/GTX580OCP. Aceasta comanda dezactiveaza “Power Throttling-ul” pana la terminarea sesiunii, acesta urmand sa se activeze automat la reboot.


GTX580

Sursa: techpowerup.com

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: