Sony Vaio Z si Vaio SE, noile atractii ale toamnei

Scris de: , in categoria: Stiri, in 28 September, 2011.

Sony VAIO Z in noua intruchipare a fost lansat astazi in Romania, alaturi de fratele mai mare VAIO SE; sunt convins insa ca nu va asteptati sa gasiti un titlu atat de … siropos tocmai la noi pe site. Ei bine, o componenta hardware atat de delicata dar puternica – si anume VAIO Z, cu care faci cunostinta in locul unde Ceausescu a dat mana cu Richard Nixon – Salonul Oficial al aeroportului Otopeni, nu poate sa nu iti mute putin atentia de la megahertzi si gigabiti catre latura mai putin pragmatica si exacta a hardware-ului. Da, costa o mana si-un picior, e usor ca un fulg si arata genial, e posibil sa nu iti mai pese ce specificatii are.

Dar pentru ca suntem totusi oamenii cifrelor exacte, nu putem sa lasam treburile asa, nelamurite. 12000 RON e pretul, 1180 grame e greutatea si 16.6 mm e grosimea noului Sony VAIO Z (am testat modelul anterior – Sony VAIO ZVPC-Z13Z9E/X), care ajunge cu ocazia asta in teritorii aproape necalcate, prin care doar Apple Macbook Air a mai ajuns.

Am zis cateva randuri mai sus ca ar fi si puternic, nu numai delicat. Ei bine, inima ce bate in micutul ultraportabil de 13.3 inch e un Intel Core i7 -2620M, ajutat de 8 GB memorie DDR3 si o matrice RAID 0 de SSD-uri de 256 GB. Dar surprizele nu se opresc aici, display-ul 1600×900 e genial, carcasa e o combinatie de fibra de carbon si aluminiu foarte rezistenta si eleganta in acelasi timp. iar partea cea mai importanta la un laptop – bateria, o ce m-am bucurat aici, permite o autonomie de pana la 7 ore; 7 ore cu un core i7 inauntru, nu Atom sau stiu-eu-ce alte procesoare subdimensionate cu unicul scop de a prelungi autonomia, voi va dati seama ? Dar stati, ca nu e tot ! Sony ofera pentru VAIO Z si o baterie extinsa, plata, ce se potriveste pe tot fundul lui VAIO Z si care extinde autonomia la 14 ore, asta daca nu va deranjeaza grosimea totala crescuta cu cativa mm.

Iar daca asta nu ajunge, priviti cu atentie imaginea de mai sus, vedeti “chestia” conectata la VAIO Z cu ajutorul unui cablu gros ? Ei bine, “chestia” se numeste Power Media Dock iar interconectarea se face cu ajutorul tehnologiei Lightpeak, in consecinta vom avea un cablu puyin cam gros si incomod. Beneficiile ? Oh, aici urmeaza alte surprize: dock-ul contine o placa video AMD Radeon HD6550M cu 1GB memorie dedicata, o unitate optica DVD-RW, permite conectarea altor 3 monitoare (pe langa cel al laptopului), are o mufa USB 3.0 si cantareste 600 grame.

Odata cu VAIO Z am putut insa vedea pentru prima data si modelul VAIO SE, un ultraportabil de 15.5 inch – stiu, si eu credeam ca ultraportabilele sunt mai mici in diagonala insa la 25mm grosime si 1.96 Kg greutate VAIO SE e destul de usor de transportat. Arata foarte elegant iar carcasa de aluminiu si magneziu ii ofera combinatia de eleganta si rezistenta regasita si la fratele prezentat mai sus.

Specificatiile nu sunt rele deloc – desi palesc putin puse alaturi de VAIO Z: Core i5, 4 GB DDR3, HDD de 500 GB, display Full HD (1920×1080), AMD Radeon HD 6330M. Autonomia ar trebui sa fie pana la 6.5 ore, iar cu bateria extinsa din imaginile de mai jos ar trebui sa se apropie de 13 ore.

Ambele modele ar trebui sa fie disponibile in magazinele din Romania incepand cu luna viitoare.

Comentarii

Un comentariu la: Sony Vaio Z si Vaio SE, noile atractii ale toamnei

  1. Moshu a scris pe:

    Mic, scump, gros si urat pt. acest preț… Sorry dar cu 12000 RON iau si un Macbook Air de 13″ si mai rămâne si de un Laptop de gaming cu FPS-uri mai bune decât acest Sony, sau la alegere un desktop.

    Din păcate Sony merge într-o directie gresita zilele acestea, începând cu seria Z si terminand cu PS Vita ce urmează sa se lanseze in Decembrie. A devenit boring, nu aduce nimic nou exceptand HW specs… Si nici măcar pe alea nu le integreaza într-un mod original.

    Le doresc succes in jungla informatica si… sa bage mare ca rămân in urma.

Lasa-ne un comentariu: