be quiet! Light Base 600 LX
Concluzii
Layout-ul inversat este un subiect de interes pe care il urmarim inca de cand be quiet! ne-a surprins in 2016 cu Dark Base Pro 900 desi la acel moment erau destul de “noi” pe piata carcaselor. In 2021, be quiet! lovea din nou prin Silent Base 802 ce venea cu un proces de inversare al layout-ului simplificat fata de predecesorul sau, insa usurarea pentru noi a aparut abia 2 ani mai tarziu, odata cu Dark Base Pro 901 si Dark Base 701 acestea fiind echipate cu sine de ghidaj pentru tray-ul placii de baza. Pentru a vedea cat mai bine evolutia layout-ului interior despre care va vorbesc, va invit sa intrati pe link-urile furnizate unde puteti vedea atat evolutia procesului de inversare de-a lungul anilor dar si cat de meticulos si elaborat era. Ceea ce ne aduce in 2024 unde be quiet! aduce prin seria Light Base un mecanism de montare a picioarelor cat si un layout interior optimizat, combinatie ce face ca intregul proces sa dureze sub un 1 minut.
Desi este mezina seriei, be quiet! Light Base 600 LX respecta standardul de calitate cu care am fost obisnuiti, aceasta fiind construita solid, lucru care se vede si prin cele 12kg pe care le are. Otelul nu flambeaza, panourile din sticla securizata sunt bine fixate si nu exista riscul ca acestea sa se desprinda, iar iluminarea ARGB desi frumos redata este optionala prin urmare se poate opri de tot. Zona panoului I/O este una moderna atat prin conectorul USB Type C cat si prin mufa audio combinata, insa mi-ar fi placut sa vad inca un port USB Type A pe langa cele 2 deja prezente. Cele 4 ventilatoare proprietare Light Wings LX 120mm PWM sunt suficiente pentru marea majoritate a utilizatorilor, 3 dintre acestea fiind reversed pentru a capta aerul rece, pastrand in acelasi timp estetica interioara. Desi acestea vin cu specificatii excelente, varianta reversibila a ventilatoarelor nu este disponibila pentru a fi achizitionata separat din magazine, lipsind utilizatorii doritori de aceasta completare a interiorului lor.
Spatiul interior al lui be quiet! LIght Base 600 LX o face compatibila atat cu placile de baza in format traditional ATX dar si cu cele care sunt echipate cu conectori aflati pe partea din spate, asadar aceasta va putea tine pasul in timp cu maturizarea utilizatorului si modificarea preferintelor acestuia. Capabilitatile de racire sunt cu adevarat interesante, unde arhitectura dual chamber impreuna cu retragerea zonei de admisie a aerului creaza loc pentru instalarea concomitenta a 2 radiatoare de 360mm (plafon si podea) dar si unul de 240mm in lateral. Exista loc si pentru o abordare diferita astfel ca interiorul poate acomoda pana la un maxim de 10 ventilatoare de 120mm, desi doar 6 dintre ele au loc in controlerele ARGB si PWM, restul putand fi conectate in conectorii placii de baza.
Sistemul relocabil al picioarelor din plastic este extrem de usor de folosit insa, cred ca acesta va mai fi rafinat in timp si se va gasi o solutie mai durabila pentru acestea care va elimina riscul tijei de plastic in forma de “T”. Uzarea acesteia va duce in timp la o usoara miscare a piciorului chiar si atunci cand o vom muta cativa centimetri, dupa cum am si patit de altfel cu unul din ele. Dincolo de asta, am apreciat spatiul aditional creat in spatele tray-ului placii de baza pentru cabluri – a trecut ceva timp de cand nu am mai vazut atat de mult spatiu dedicat pentru cable management intr-o carcasa.
be quiet! Light Base 600 LX este disponibila si pe piata din Romania, atat in varianta de culoare pe alb, cat si pe negru, diferenta de pret dintre cele doua fiind cam de 50 lei – in functie de magazin – insa pretul este in jur de 1000 lei pentru aceasta carcasa cu 3 optiuni de configurare (standard, inversata si orizontala). In concluzie, be quiet! Light Base 600 LX ofera un design inovator si versatilitate in configurare, insa cei interesati ar trebui sa isi evalueze nevoile specifice si sa compare cu alte modele disponibile pe piata, pentru a alege carcasa care se potriveste cel mai bine cerintelor si bugetului lor.
Comentarii