Prezentare – Sharkoon Rebel C20 ITX RGB
Analiza interioara
Sharkoon Rebel C20 ITX RGB este o carcasa in format ITX ce vine din fabrica configurata in pozitie orizontala, dar poate fi transformata intr-un tower ITX prin relocarea zonei de control a carcasei, a picioarelor si a conectorului de alimentare al sursei. Indiferent de scenariul de utilizare al carcasei, cele 3 ventilatoare ARGB PWM preinstalate vor elimina aerului cald din interior.
Cum admisia aerului trebuie suplinita prin instalarea unor ventilatoare sau a unui radiator, pe bracket-ul lateral gasim cel mai potrivit loc pentru gazduirea a maxim 3 ventilatoare de 120mm sau chiar a unui radiator de pana la 360mm. Desi avem mai multe zone pregatite pentru racire, Sharkoon Rebel C20 ITX RGB putand adaposti un numar de 9 ventilatoare in total, cel mai probabil se va urmari amplasamentul “standard” mentionat mai sus, la care se mai poate adauga un ventilator pentru partea din spate a carcasei. Pe plafon nu se poate integra un radiator deoarece acesta nu ar avea loc de montantul sursei de alimentare, acesta fiind amplasat spre partea frontala.
Evident ca o carcasa de dimensiuni reduse vine si cu provocari, astfel ca trebuie sa fim atenti ca grosimea radiatorului impreuna cu ventilatoarele amplasate lateral sa nu depaseasca 70mm; instalarea a 1 sau 2 ventilatoare de 25mm pe podea presupune ca grosimea placii video instalate sa nu depaseasca 65mm desi trebuie sa tinem cont si de extensia cablului de alimentare care “traverseaza lungimea podelei” pentru a ajunge din partea din spate pana la panoul frontal unde este fizic conectorul de alimentare al sursei; lungimea sursei de alimentare trebuie sa se incadreze in 175mm; inaltimea maxima a cooler-ului CPU poate atinge 175mm atunci cand nu avem ventilator sau radiator instalat langa panoul lateral, iar lungimea maxima pe care placa video o poate atinge este de 365 mm. De asemenea, interiorul este prevazut cu 5 zone pentru instalarea unitatilor de 2.5″ (2 pe montant, 2 pe podea si 1 in zona ventilatorului din spate) si cu doar o zona pentru o unitate de 3.5″ situata pe montantul sursei, in locul tray-urilor ce sustin 2 dintre unitatile de 2.5″.
Urmand indicatiile din manual, am facut modificarile necesare pentru a obtine si varianta de tower vertical. In acesta versiune interiorul s-a transformat intr-un layout-ul inversat ce pozitioneaza placii de baza in partea inferioara a sasiului, impreuna cu cele 4 sloturi de expansiune, in timp ce sursa de alimentare impreuna cu unitatile de 2.5″ sunt pozitionate in partea superioara. Daca vom opta pentru un VGA triplu-slot, nu vom mai avea cum sa instalam ventilatoare pe partea din spate a carcasei, insa aceasta va putea trage aer proaspat direct din exteriorul carcasei.
Comentarii